Η Ferrari αποχαιρέτησε τον Sebastian Vettel

Σχετικά άρθρα

Το σημερινό GP ήταν ο τελευταίος αγώνας του Sebastian Vettel με τα χρώματα της Ferrari, με τον Γερμανό να κλείνει μια πορεία 6 ετών με την Scuderia. Μπορεί ο Vettel να μην έκλεισε την πορεία του στην Ferrari με τον καλύτερο τρόπο, μιας και τερμάτισε σήμερα στην 14η θέση, αλλά ο ίδιος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως “συναισθηματική”.

Ο Vettel θέλοντας να αποχαιρετίσει με τον δικό του τρόπο τους μηχανικούς της Ferrari, τους τραγούδησε μια δική του διασκευή του διάσημου ιταλικού τραγουδιού “Azzurro”, περιλαμβάνοντας τα ονόματα τους.

Μετά τον αγώνα, η ομάδα συγκεντρώθηκε γύρω από τον Vettel, ο οποίος έλαβε ένα αναμνηστικό κύπελλο πάνω στο οποίο έχουν χαραχθεί τα 14 GP που ο Vettel κέρδισε με την Scuderia. Επίσης όλα τα μέλη της ομάδας φόρεσαν λευκές μάσκες που είχαν το σχέδιo του κράνος του Vettel για το σημερινό GP, με τις μάσκες να γράφουν το μήνυμα “Grazie Seb”.

Μεταξύ άλλων ο Vettel δήλωσε:

Θα μου λείψουν πάρα πολλοί οι μηχανικοί, όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα για τόσο καιρό όλο αυτά τα χρόνια τόσο σκληρά. Το καλό είναι πως θα τους βλέπω του χρόνου, αλλά δεν θα συνεργάζομαι μαζί τους.

Αυτόν τον αγώνα δεν θα τον θυμάμαι για την αγωνιστική μου εμφάνιση, αλλά θα μου μείνει χαραγμένος για ότι μου έκαναν οι μηχανικοί και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Νομίζω πως η ενέργεια ήταν διαφορετική σήμερα και το ένιωσα. Θα την μεταφέρω για πάντα μαζί μου.

Θα μου λείψει ο Charles. Προφανώς και μου προκάλεσε μερικούς πονοκεφάλους αυτά τα δύο χρόνια, αλλά είμαστε σε πολύ διαφορετικά στάδια της ζωής και της καριέρας μας. Ένα είναι σίγουρο, πως είναι πολύ καλό παιδί και νομίζω πως θα προχωρήσει πολύ, θα είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος. Ελπίζω να πάρει το μονοθέσιο που του αξίζει.

Γενικά ελπίζω όλοι μας να έχουμε μια καλύτερη σεζόν το επόμενο έτος. Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη και κουραστική για τους προφανείς λόγους. Ελπίζω στην επόμενη χρονιά να μας δείτε να χαμογελάμε. Αυτή είναι η κύρια επιθυμία μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω ένα νέο ταξίδι με την Aston Martin, αλλά προς το παρόν χαίρομαι που επιστρέφω στο σπίτι για να φορτίσω τις μπαταρίες μου.

Ο Vettel τερμάτισε στο φετινό πρωτάθλημα οδηγών στην 13η θέση (8ος ο Leclerc). Συμμετείχε σε 118 GP με τα χρώματα της Ferrari, κερδίζοντας τα 14 από αυτά. Έγινε έτσι ο 3ος πιο πετυχημένος πιλότος της Ferrari από πλευράς νικών, μετά τους Michael Schumacher (72 νίκες) και Niki Lauda (15 νίκες). Κατέκτησε επίσης 12 pole positions, σημείωσε 14 ταχύτερους γύρους, ενώ συνολικά συγκέντρωσε 1.400 βαθμούς.

Ο Charles Leclerc είπε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Seb για όλα όσα έχει δώσει στην ομάδα. Είναι εκπληκτικό άτομο και φανταστικός οδηγός. Με ώθησε να αποδώσω καλύτερα και να βελτιωθώ. Ήταν υπέροχο να τον έχω teammate τα δύο τελευταία χρόνια και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Είμαι επίσης χαρούμενος που ο Carlos [Sainz] θα ενταχθεί στην ομάδα τον επόμενο χρόνο. Είναι πολύ γρήγορος, σταθερός και συνεπής ως οδηγός. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα και ανυπομονώ να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν.

Ήταν μια δύσκολη σεζόν για εμάς η φετινή και είναι κρίμα που τελειώσαμε έτσι. Παρόλα αυτά έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο τους τελευταίους αγώνες και ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε και τον χειμώνα, έτσι ώστε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί τον επόμενο χρόνο.

Ο Mattia Binotto, ο οποίος δεν βρέθηκε στο Άμπου Ντάμπι για το τελευταίο GP, αλλά επέστρεψε στην Ιταλία λόγω ενός προσωπικού προβλήματος υγείας, όχι σχετικό με τον κορωνοϊό, ανέφερε:

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για τον σημερινό αγώνα, εκτός από το ότι ήταν ένα απογοητευτικό τέλος σε μια απογοητευτική σεζόν. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να κοιτάξουμε το μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη όσα έχουμε μάθει κατά τη διάρκεια αυτών των πολύ δύσκολων τελευταίων μηνών. Πρέπει να επιστρέψουμε στην κορυφή, δουλεύοντας ασταμάτητα στο μονοθέσιο του επόμενου έτους, για να καλύψουμε όσο γίνεται την διαφορά.

Η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή καθώς ήταν η τελευταία φορά που ο Sebastian αγωνίστηκε με τα χρώματα μας. Είναι ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Ferrari, μετά τους Michael Schumacher και Niki Lauda.

Πρέπει να κοιτάξετε τους αριθμούς για να δείτε το σημάδι που άφησε ο Sebastian στο Maranello κατά τη διάρκεια των έξι ετών που ήταν μαζί μας. Ήρθε στην ομάδα γεμάτος ελπίδα και η Ferrari τον περίμενε με ανυπομονησία. Μας αφήνει πολλές χαρούμενες αναμνήσεις και επίσης λίγη λύπη για αυτά που θα μπορούσε να είχε πετύχει. Είναι κρίμα, αλλά αυτή είναι η ζωή για έναν οδηγό και για μια ομάδα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ακόμη και αν από τον επόμενο χρόνο θα είναι αντίπαλος στην πίστα, θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της Ferrari.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα