Τον περασμένο Απρίλιο η ελβετική ωρολογοποιία Jacob & Co παρουσίασε το εντυπωσιακό ρολόι Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon, που όπως εύκολα καταλαβαίνεις από το όνομά του, αντλεί έμπνευση από την Bugatti Chiron.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του ρολογιού είναι η λειτουργική μικρογραφία του W16 κινητήρα που υπάρχει μέσα του. Ο κινητήρας ξεκινά να λειτουργεί όταν πατηθεί η δεξιά κορώνα του ρολογιού, με τον ατσάλινο στροφαλοφόρο άξονα να περιστρέφεται και να κινεί με την σειρά του τα πιστόνια, ενώ και τα δύο turbo αποκτούν ζωή.

Όλος ο μηχανισμός εδράζεται πάνω σε 4 “αμορτισέρ” που δίνουν την αίσθηση πως αιωρείται μέσα στη κάσα, με το λουράκι να είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ, έχοντας πόρπη από τιτάνιο. 250 τέτοια ρολόγια θα κατασκευάσει η Jacob & Co.

Η κάσα έχει διαστάσεις 54 χλστ x 44 χλστ x 20 χλστ, είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, διαθέτει κρύσταλλο από ζαφείρι και έχει έναν tourbillon μηχανικό αποτελούμενο από 578 μέρη. Η αυτονομία του φτάνει τις 60 ώρες και η παρακολούθηση της γίνεται με έναν δείκτη που μιμείται την στάθμη του καυσίμου ενός οχήματος.

Τώρα η εταιρία έβγαλε στην αγορά τέσσερις ακόμη εκδόσεις του Chiron Tourbillon, που εξατομικεύουν ακόμη περισσότερο το ρολόι που αποτελείται από 578 μέρη.

Η πρώτη διαθέτει κάσα από ροζ χρυσό 18 καρατίων, φέρει κρύσταλλο από ζαφείρι, αλλά και στοιχεία από τιτάνιο. Η δεύτερη έκδοση φέρει ότι και η πρώτη, συν αρκετά λευκά διαμάντια. Και οι δύο αυτές εκδόσεις διαθέτουν λαστιχένια λουράκι με κούμπωμα από ροζ χρυσό 18 καρατίων.

Η τρίτη έκδοση διαθέτει 391 μαύρα και λευκά διαμάντια (περίπου 20 καρατίων), θήκη από λευκόχρυσο 18 καρατίων, με το λαστιχένιο λουράκι να διαθέτει λευκόχρυση αγκράφα με 18 λευκά διαμάντια (περίπου 1,76 καρατίων).

Τέλος η πιο ιδιαίτερη έκδοση είναι αυτή που έχει κάσα από συμπαγές κρύσταλλο ζαφειριού, με τις κορώνες και τα κουμπιά να είναι και αυτά κατασκευασμένα από ζαφείρι. Ασφαλίζεται στον καρπό του ιδιοκτήτη του με ένα λαστιχένιο λουράκι με αγκράφα από τιτάνιο.

Οι τιμές των ειδικών αυτών 4 εκδόσεων δεν ανακοινώθηκαν, αλλά είναι βέβαιο πως κοστίζουν περισσότερα από τα 280.000 δολάρια που κοστίζει η αρχική έκδοση.