Αλλαγές στο καλεντάρι του WRC, πιο κοντά το Acropolis

Σχετικά άρθρα

Απέχουμε λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη της φετινής σεζόν του WRC και έχουμε ήδη τις πρώτες αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων. Καταρχάς έχει ήδη ανακοινωθεί η ακύρωση του Rally Σουηδίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου, καθώς οι σουηδικές αρχές αποφάσισαν πως μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σήμερα, όμως, η FIA έκανε γνωστό ότι ακυρώνεται το Rally Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 19 με 22 Αυγούστου. Το φετινό Rally GB είχε αρχικά προγραμματίσει να μετακομίσει από την Ουαλία στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά οι διοργανωτές του δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας, και έτσι το 2021 δεν θα διεξαχθεί αγώνας στο “Νησί”.

Τη θέση του θα πάρει το το Rally Ypres, που διεξάγεται στο Βέλγιο, το οποίο γίνεται η 35η διαφορετική χώρα που φιλοξενεί αγώνα του WRC. Οι ημερομηνίες του αγώνα στο Βέλγιο δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, καθώς εξαρτώνται και από τον προγραμματισμένο για τις 27-29 Αυγούστου αγώνα της F1 στην πίστα του Spa.

Επιπλέον επηρεάζεται και από άλλους αγώνες, καθώς εφόσον διεξαχθεί κανονικά το Rally Φινλανδίας (29 Ιουλίου- 1 Αυγούστου), τότε πιθανότερο είναι το Rally Ypres να διεξαχθεί στις 20-22 Αυγούστου, καθώς το τελευταίο χρησιμοποιεί την πίστα του Spa.

Εκτός των παραπάνω, όμως, οι αλλαγές στο καλεντάρι αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι αγώνες εκτός Ευρώπης, με τον promoter του WRC να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους διοργανωτές των αγώνων σε Κένυα (24-27 Ιουνίου), Χιλή (9-12 Σεπτεμβρίου) και Ιαπωνία (11-14 Νοεμβρίου). Αυτό δίνει περισσότερες ελπίδες στο να δούμε τα “θηρία” του WRC να επιστρέφουν στην Ελλάδα από φέτος.

Αυτή τη στιγμή, οι ομάδες ετοιμάζονται να μεταβούν στο Monte Carlo, καθώς ο πρώτος αγώνας της σεζόν θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 21-24 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι ομάδες θα είναι εκεί από την ερχόμενη εβδομάδα, για δοκιμές των νέων ελαστικών που θα φοράνε από φέτος τα αγωνιστικά του WRC, αυτά της Pirelli, καθώς η Michelin αποχώρισε από το θεσμό.

Οι διοργανωτές του Monte Carlo, όμως, έχουν ξεκαθαρίσει πως η οριστική απόφαση για τον αγώνα θα ληφθεί στις 16 Ιανουαρίου, ήτοι πέντε ημέρες πριν από την εκκίνηση του αγώνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη διεξαγωγή του αγώνα είναι το lockdown που έχει επιβάλλει η γαλλική κυβέρνηση, το οποίο ξεκινά στις 18:00 καθημερινά.

Γι’αυτό και γίνονται ενέργειες προκειμένου να υπάρξει εξαίρεση όλων των εμπλεκόμενων με τον αγώνα, ώστε να μπορούν να μετακινούνται από το service park μέχρι τα ξενοδοχεία και μετά την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...