Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια η Tesla έχει προσθέσει έξυπνα αντικλεπτικά χαρακτηριστικά στο Model 3, τα οποία απέκτησε και το Model Υ. Ένα εξ’αυτών είναι το Sentry mode (λέγε με και TeslaCam), όπου όταν παρκάρεις το όχημα σου, οι εγκατεστημένες κάμερες παρακολουθούν το περιβάλλον του οχήματος.

Όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν μια πιθανή απειλή ή κουνηθεί το αυτοκίνητο, τότε οι κάμερες του αυτοκινήτου ενεργοποιούνται αυτόματα για την καταγραφή video, ενώ ενεργοποιείται και ο συναγερμός του αυτοκινήτου.

Οι εξωτερικές κάμερες βρίσκονται στα εμπρός φτερά (κρυμμένες στο module των φλας), στις μεσαίες κολώνες, στο παρμπρίζ και στη χειρολαβή του χώρου αποσκευών. Και ενώ οι πλευρικές κάμερες και η πίσω κάμερα είναι αρκετά καλά προστατευμένες από τα στοιχεία της φύσης, η εμπρός κάμερα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ θα μπορούσε εύκολα να καλυφθεί από χιόνι.

Η Tesla, όμως, το έχει ήδη σκεφτεί αυτό το σενάριο, και φωτογραφίες ενός Model 3 καλυμμένου με χιόνι αποδεικνύει την προνοητικότητα των μηχανικών της εταιρίας. Το σημείο του παρμπρίζ μπροστά από την κάμερα είναι θερμαινόμενο, και φαίνεται ότι το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα κάτω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, ώστε να υπάρχει πάντα ανεμπόδιστη ορατότητα. Εξάλλου, τις ίδιες κάμερες χρησιμοποιεί και το σύστημα Smart Summon, με το οποίο μπορείς να κινήσεις το αυτοκίνητο από απόσταση μέσω του smartphone σου.