Πριν ένα μήνα και πριν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα του WRC, οι διοργανωτές του Rally Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι η διεξαγωγή του ακυρώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2021 και θα ήταν το δεύτερο rally της σεζόν.

Αυτό σήμαινε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα έμενε χωρίς αγώνα στα χιόνια, γι’αυτό και σήμερα το WRC ανακοίνωσε ότι το Rally Σουηδίας θα αντικατασταθεί με το Rally Αρκτικής. Ως βάση θα έχει το Ροβανιέμι και θα διεξαχθεί στις 26 – 28 Φεβρουαρίου και θα είναι ο μοναδικός χειμερινός αγώνας του φετινού WRC.

1

Με την προσθήκη του Arctic Rally σημαίνει ότι η Φιλανδία θα φιλοξενήσει φέτος δύο αγώνες στο WRC, καθώς το παραδοσιακό Rally Φινλανδίας θα πραγματοποιηθεί στους εμβληματικούς χωματόδρομους γύρω από τη Jyvaskyla στις 29 Ιουλίου – 1 Αυγούστου.

Το Ροβανιέμι είναι η πρωτεύουσα της βορειότερης επαρχίας της Λαπωνίας στη Φινλανδία και βρίσκεται ακριβώς έξω από τον Αρκτικό Κύκλο. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί εντός της περιοχής, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν έως τους -30 βαθμούς Κελσίου τον Φεβρουάριο.

H σκανδιναβική χώρα είναι υπόδειγμα στην Ευρώπη για το περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς -μέχρι σήμερα- έχει καταγράψει 39.593 κρούσματα (σε πληθυσμό 5,5 εκατομμυρίων), ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 616 άνθρωποι.

2To ανανεωμένο πρόγραμμα αγώνων διαμορφώνεται ως εξής:

3