Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια η Tesla έχει προσθέσει έξυπνα αντικλεπτικά χαρακτηριστικά στο Model 3, τα οποία απέκτησε και το Model Υ. Ένα εξ’αυτών είναι το Sentry mode (λέγε με και TeslaCam), όπου όταν παρκάρεις το όχημα σου, οι εγκατεστημένες κάμερες παρακολουθούν το περιβάλλον του οχήματος.

Όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν μια πιθανή απειλή ή κουνηθεί το αυτοκίνητο, τότε οι κάμερες του αυτοκινήτου ενεργοποιούνται αυτόματα για την καταγραφή video, ενώ ενεργοποιείται και ο συναγερμός του αυτοκινήτου. Οι εξωτερικές κάμερες βρίσκονται στα εμπρός φτερά (κρυμμένες στο module των φλας), στις μεσαίες κολώνες, στο παρμπρίζ και στη χειρολαβή του χώρου αποσκευών.

Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές περιπτώσεις όπου το Sentry Mode έχει “πιάσει στα πράσα” παραβατικές συμπεριφορές και το παραπάνω δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως θα δεις, ένας διαρρήκτης στο Χιούστον των Η.Π.Α. “εξασφάλισε” ότι το Tesla Model 3 μαγνητοσκόπησε τον πισινό του, ενώ έσπασε το παράθυρο του αυτοκινήτου με σκοπό να κλέψει την τσάντα που ήταν μέσα σε αυτό, πιθανότατα σε εμφανές σημείο στο κάθισμα.