Η FCA ήρθε σε συμφωνία με το Γραφείο Εισαγγελέων των ΗΠΑ ώστε να πληρώσει 30 εκατ. δολάρια, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για παράνομες πληρωμές μελών του United Auto Workers (UAW), του συνδικάτου Αμερικανών και Καναδών εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, που δωροδοκήθηκαν από στελέχη της FCA, με περισσότερα από 3,5 εκατ. δολάρια, προκειμένου η FCA να λάβει ευνοϊκότερους όρους στις διαπραγματεύσεις εργασίας, οφέλη στους μισθούς και στις εργασιακές πρακτικές, από τον Ιανουάριο του 2009 έως κα το 2016.

Η συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, βάζει οριστικό τέλος σε μια πολυετή δικαστική έρευνα, η οποία είχε θέσει στο επίκεντρο τόσο τη διοίκηση της Fiat Chrysler όσο και αυτή της UAW.

Η FCA, όπως ορίζει ο διακανονισμός, θα κληθεί να δηλώσει ένοχη για το αδίκημα της παραβίασης του συμφώνου Διαχείρισης Εργασιακών Σχέδιων. Παράλληλα, υποχρεούται να προσλάβει ανεξάρτητο επόπτη για τρία χρόνια, ο οποίος θα ελέγχει τη συμμόρφωση της εταιρείας με τις απαιτήσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Για την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί συνολικά 15 άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρία στελέχη της Fiat Chrysler.