Ο Luca di Montezemolo, πρόεδρος της Ferrari από το Νοέμβριο του 1991 έως το Σεπτέμβριο του 2014, αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο Valentino Rossi βρέθηκε πολύ κοντά στο να τρέξει επίσημα στην Formula 1, με την ομάδα της Sauber.

1

Ο Rossi είχε κάνει δοκιμές με μονοθέσιο της Ferrari, με την πρώτη του φορά να ήταν το 2006 στην πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια, όταν είχε οδηγήσει την F2004. Εκείνη τη χρονιά είχε βρεθεί κοντά στο να κάνει το μεγάλο βήμα, να αφήσει το MotoGP και να τρέξει στην F1, με τον Montezemolo να αναφέρει ότι είχαν γίνει συζητήσεις για μία πιθανή μετάβαση, ώστε να τρέξει με την Sauber, τονίζοντας:

Όλοι γνώριζαν πως δεν έγινε για τη δημοσιότητα και τις κάμερες, η Ferrari δε χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Στην αρχή, ήταν αποκλειστικά προς τέρψιν ενός σπουδαίου πρωταθλητή. Είδα ότι πήγαινε καλά, του έλειπε η συνέπεια, αλλά είχε δυναμική και θέληση. Σε κάποια φάση πιστεύαμε πως θα έτρεχε για έναν χρόνο με τη Sauber, αλλά ήταν έξυπνος και προτίμησε να μείνει το #1 στις μοτοσυκλέτες παρά τέταρτος ή πέμπτος στα μονοθέσια.

2

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και το 2010 ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με μηχανές έκανε δοκιμές με την F2008.