Η Ford έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της νέας γενιάς του Ranger, πάνω στο οποίο θα κατασκευάζεται και το νέο Volkswagen Amarok, λόγω της συνεργασίας των δύο εταιριών. Η Μπλε Οβάλ εταιρία θα κατασκευάζει το Ranger σε διάφορα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο και ανάμεσα σε αυτά θα είναι και το εργοστάσιό της στη Νότιο Αφρική, εκεί όπου θα επενδύσει 1,05 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό του.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Ford στα 97 χρόνια της εταιρίας στη Νότια Αφρική. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα διατεθεί στην επέκταση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου, το οποίο σήμερα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 168.000 αυτοκινήτων και μετά την αναβάθμιση θα μπορεί να κατασκευάζει 200.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο προάστιο Silverton της Πρετόρια, με τα Ranger που θα κατασκευάζονται εκεί να εξάγονται σε 100 αγορές παγκοσμίως (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική). Εκεί θα κατασκευάζεται και το νέο Amarok, με την Ford να λέει πως η επένδυση της θα δημιουργήσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Το νέο Ranger θα κατασκευάζεται επίσης στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Αργεντινή για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής, ενώ θα κατασκευάζεται και στις ΗΠΑ για την τοπική αγορά.