Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ο Elon Musk είχε παρουσιάσει το “The Link”, ένα εμφύτευμα που τοποθετείται στον εγκέφαλο και έχει ως στόχο να δώσει λύσεις σε πολλές παθήσεις, όπως είναι η απώλεια ακοής, όρασης και μνήμης, η κατάθλιψη, η αϋπνία, το άγχος, η παράλυση, η σχιζοφρένεια, οι εξαρτήσεις, τα ισχαιμικά επεισόδια και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με τις αισθήσεις μας, όπως η όραση, η ακοή, η αφή, οι οποίες ελέγχονται μέσω ηλεκτρικών σημάτων των νευρώνων του εγκεφάλου. Επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

1

Τώρα ο Musk δήλωσε πως έχουν προχωρήσει, τοποθετώντας το εμφύτευμα στον εγκέφαλο μιας μαϊμούς, η οποία μπορεί να παίζει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό της. Όπως είπε:

Έχουμε ενσωματώσει το ασύρματο εμφύτευμα στον εγκέφαλο μιας μαϊμούς η οποία μπορεί να παίζει video games με το μυαλό της. Η επικοινωνία με το video game γίνεται ασύρματα. Το εμφύτευμα δεν είναι ορατό και η μαϊμού είναι ευτυχισμένη. Έχουμε τις πιο φιλικές για τα ζώα εγκαταστάσεις στον κόσμο. Θέλουμε να βάλουμε δύο μαϊμούδες να παίζουν mind-Pong μαζί.