Η Tesla θέλει να επενδύσει στην Ινδονησία λόγω νικελίου

Σχετικά άρθρα

Η Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Ινδονησίας προκειμένου να επενδύσει στη χώρα, λόγω των τεράστιων αποθεμάτων νικελίου που διαθέτει, ένα υλικό ζωτικής σημασίας για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Ινδονησία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας νικελίου στον κόσμο, με τον Septian Hario Seto, αναπληρωτής επικεφαλής συντονισμού επενδύσεων και εξόρυξης της χώρας, να επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Tesla, αναφέροντας ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι μπαταρίες και οι λύσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Έλαβα την πρότασή της Tesla χθες το πρωί. Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε μαζί με τους ανθρώπους της για να δούμε το τι θέλουν. Αν θέλουν μόνο να αγοράσουν πρώτες ύλες, δεν ενδιαφερόμαστε. Αυτό αφορά κάτι παραπάνω από την απλή λήψη της πρώτης ύλης,

συμπλήρωσε.

Η Ινδονησία αναθεώρησε την πολιτική της για τις εξαγωγές νικελίου πέρυσι, σε μια προσπάθεια να αναπτύξει μια πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού, ξεκινώντας από την εξόρυξη και συνεχίζοντας μέχρι την μεταποίηση σε μέταλλα και χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες, εκμεταλλευόμενη την μεγάλη ζήτηση για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Από την πλευρά της, η Tesla έχει γνωστοποιήσει ότι αναζητά αξιόπιστες πηγές νικελίου, επισημαίνοντας ότι το τρέχον κόστος των μπαταριών αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κλάδου.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...