Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι ασφαλέστερα από ποτέ, με τη νέα έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) να βρίσκει πως οι γυναίκες τραυματίζονται περισσότερο μετά από τροχαία ατυχήματα επειδή οδηγούν μικρότερα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που εξέτασε τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν στις ΗΠΑ από το 1998 έως το 2015, παρότι οι άνδρες εμπλέκονται σε περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, οι γυναίκες όταν εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα, έχουν 20 έως 28% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους και 37 έως 73% περισσότερες πιθανότερες να τραυματιστούν σε σχέση με τους άνδρες.

Κυριότερη αιτία για τα αυξημένα ποσοστά είναι το γεγονός πως οι γυναίκες οδηγούν συχνότερα μικρότερα και ελαφρύτερα αυτοκίνητα.

Επιπλέον, ο γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κάποιο κάταγμα ή διάσειση μετά από τροχαίο ατύχημα, 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν τραυματισμούς στα πόδια και 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν κάποιον σοβαρό τραυματισμό (εγκεφαλική αιμορραγία, ρήξη οργάνων κτλ).