Το VW Group εξετάζει το ενδεχόμενο ξεχωριστής εισαγωγής της Porsche στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η αξία της, φέρνοντας ένα σημαντικό ποσό μετρητών στα ταμεία του VW Group.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οικονομικούς της συμβούλους, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) και της απόσχισης (spinoff), ενώ εξετάζει την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει σε μια τέτοια περίπτωση για εξαγορές ή νέες τεχνολογικές προόδους.

Η εισαγωγή της Porsche στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να λάβει χώρα εντός του 2022, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Πάντως, η VW σχεδιάζει να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο, ακόμη και στο σενάριο της IPO.

Αναλυτές θεωρούν πως η αξία της Porsche θα μπορούσε να αποτιμηθεί περίπου στα 110 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας την αξία της Volkswagen η οποία ανέρχεται σήμερα στα 90,88 δισ. ευρώ.