Η Chevrolet συνεχίζει να τις δοκιμές της νέας γενιάς της Corvette Z06, η οποία έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούλιο, με το αυτοκίνητο να φορά τον V8 LT6 5,5-λίτρων ατμοσφαιρικό Flat-Plane Crank κινητήρα που προέρχεται από την αγωνιστική Corvette C8.R και θα αποδίδει 650 άλογα με 815 Nm ροπής.

Ο κινητήρας θα προσφέρεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς, ενώ θα έχει όριο περιστροφής τις 9.000 σ.α.λ.

Το μοντέλο θα διαθέτει ενεργή αεροδυναμική, ενώ θα μπορεί να εξοπλιστεί και με carbon ζάντες διαστάσεων 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R διαστάσεων 275/30 μπροστά και 345/25 πίσω.

Η ενεργή αεροδυναμική θα αποτελείται από αεροτομή, splitter και πλευρικά πτερύγια που θα προσαρμόζονται αναλόγως των συνθηκών. Το μοντέλο θα διαθέτει και μια νέα εξάτμιση, με τις απολήξεις να βρίσκονται στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Chevrolet αναγκάστηκε να διακόψει για ακόμη μια φορά τη παραγωγή της Corvette στο εργοστάσιό της στο Κεντάκι, από την 1 έως την 5 Μαρτίου. Αιτία αυτή τη φορά είναι η έλλειψη ανταλλακτικών στα κιβώτια ταχυτήτων, με την GM να σχεδιάζει το εργοστάσιο να επιστρέψει στις κανονικές της δραστηριότητες στις 8 Μαρτίου.