Η BMW κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση του Operating System 7.0, που προσθέτει μέσω over-the-air αναβάθμισης, επιπλέον λειτουργίες σε περισσότερο από 1 εκατ. αυτοκίνητά της.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης λογισμικού είναι η βαθιά ενσωμάτωση της ψηφιακής, φωνητικής βοηθού Amazon Alexa (διαθέσιμη αρχικά σε Γερμανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία), η δυνατότητα ταχείας και εύκολης σύνδεσης με το προφίλ του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο με τη βοήθεια του My BMW app και η επέκταση του Active Navigation για την κάλυψη πρόσθετων χωρών.

Το BMW M Laptimer συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες (π.χ. θέση γκαζιού, στροφόμετρο, όργανο G). Οι χρόνοι γύρου, ο χρόνος οδήγησης και η απόσταση που έχει διανυθεί εμφανίζονται οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και εν κινήσει, βοηθώντας τον οδηγό στη συνεχή βελτίωση της ατομικής του επίδοσης στην πίστα. Όλα τα δεδομένα από το BMW M Laptimer συγκεντρώνονται σε format φιλικό προς το χρήστη ώστε να μπορούν να αναλύονται στη συνέχεια από τον οδηγό.

Το προσωπικό προφίλ οδηγού BMW μπορεί τώρα να μεταφέρεται και σε άλλα οχήματα BMW, όπως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, γρήγορα και εύκολα με το σκανάρισμα ενός κωδικού QR και τη βοήθεια του My BMW app. Στη συνέχεια, ρυθμίσεις συστήματος ελέγχου κλιματισμού και πλοήγησης θα εισάγονται αυτόματα στο όχημα μαζί με τα “αγαπημένα” του οδηγού.

Προσωπικές ρυθμίσεις, π.χ. για τη θέση των καθισμάτων, τους εξωτερικούς καθρέπτες κα τις προτιμήσεις των συστημάτων υποστήριξης μπορούν, κατά τον ίδιο τρόπο, να αποθηκεύονται στο προφίλ. Εάν ένας πελάτης έχει συνδέσει το προφίλ του με το κλειδί του αυτοκινήτου, οι ρυθμίσεις του θα εφαρμοστούν ανοίγοντας το όχημα.