Διαλύθηκε ο κινητήρας ενός Jeep Wrangler αφού στρόφαρε με 50.000 σ.α.λ

Σχετικά άρθρα

Το συγκεκριμένο Jeep Wrangler Rubicon θα χρειαστεί νέο κινητήρα και κιβώτιο, μιας και ο εργοστασιακός V6 Pentastar διαλύθηκε αφού στρόφαρε με 50.000 σ.α.λ. Πως συνέβη αυτό απορείς;

Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες στο Βόρεια Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν το Wrangler χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί, αλλά ο οδηγός ξέχασε να αποεπιλέξει την πρώτη ταχύτητα και το 4-Low. Λόγω των συγκεκριμένων επιλογών το crawl ratio του κινητήρα ήταν 84,13:1, κάτι που σημαίνει πως κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης και όταν το όχημα κινούνταν 90 χλμ/ώρα, οι τροχοί ανάγκασαν τον 3,6-λίτρων V6 κινητήρα να περιστραφεί με 50.000 σ.α.λ, ξεπερνώντας κατά 7,5 φορές το όριο περιστροφής του που ορίζεται στις 6.600 σ.α.λ.

Όπως βλέπεις η ζημιά που προκλήθηκε στον κινητήρα είναι τεράστια. Ο στροφαλοφόρος άξονας κόπηκε, ενώ δύο πιστόνια και μπιέλες έχουν διαλύσει το μπλοκ του κινητήρα. Ο συμπλέκτης και ο σφόνδυλος διέλυσαν το καβούκι του κιβωτίου ταχυτήτων και έσπασαν τον άξονα. Το κόστος επισκευής του αυτοκινήτου εκτιμάται στα 30.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα