Διέρρευσε η έκδοση παραγωγής του Nissan 400Z

Σχετικά άρθρα

Έξι μήνες μετά την παρουσίαση του Z Proto, διέρρευσαν σήμερα οι πρώτες φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του εν λόγω πρωτοτύπου. Όπως γνωρίζεις, το όνομα της έκδοσης παραγωγής θα είναι 400Z, με τις φωτογραφίες να έρχονται μέσα από το εργοστάσιο της Nissan, στην περιφέρεια Tochigi της Ιαπωνίας.

Το πρώτο αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε ασημί χρώμα και διαθέτει μαύρη οροφή, ενώ το δεύτερο είναι βαμμένο σε μια σκούρα απόχρωση του γκρι. Επιπλέον, διακρίνεται ο λεβιές του 9-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και τα paddles στο τιμόνι.

Παρότι ακόμα η Nissan δεν έχει δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει το μοντέλο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι το νέο 400Z δεν θα πωλείται στην Ευρώπη, λόγω της μείωσης των πωλήσεων των συγκεκριμένων μοντέλων στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και των αυστηρότερων κανονισμών ρύπων. Έτσι, βασικές αγορές του νέου Z μοντέλου θα είναι αυτές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Επιπλέον, κατά την παρουσίαση του πρωτοτύπου η Nissan έκανε γνωστό ότι το 400Z θα φορά έναν V6 twin-turbo κινητήρα, που θα συνδυάζεται και με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τέλος, το νέο ιαπωνικό sport μοντέλο θα κινείται από έναν 3,0-λίτρο twin-turbo κινητήρα, απόδοσης 452 ίππων (332 kW) προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.475 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...