Ο George Russell νέος διευθυντής του GDPA, μαζί με τον Sebastian Vettel

Σχετικά άρθρα

Ο οδηγός της Williams, George Russell έγινε ο νέος διευθυντής του Grand Prix Drivers ‘Association (GPDA), μετά την αποχώρηση του Romain Grosjean. Ο Russell θα εργαστεί δίπλα στον -επίσης διευθυντή- Sebastian Vettel και τον πρόεδρο Alex Wurz στο GPDA, το οποίο αντιπροσωπεύει τα ενδιαφέροντα όλων των οδηγών της F1 στο grid.

Μιλώντας μετά την ανάληψη της θέσης, ο Russell είπε ότι είναι περήφανος που τον εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας:

Είναι τιμή και προνόμιο να διορίζομαι διευθυντής του GPDA. Εκτιμώ την υποστήριξη των συναδέλφων μου οδηγών στην ανάθεση αυτού του ρόλου σε μένα και αναγνωρίζω την ευθύνη που αναλαμβάνω. Στις έξι δεκαετίες ύπαρξής του, το GPDA αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υποστήριξης και της διαμόρφωσης της ασφάλειας της F1, για το άθλημα και τους οπαδούς μας.

Ο Grosjean κατείχε τη θέση του διευθυντή της GPDA για πολλά χρόνια, αλλά αποχώρησε από το ρόλο αφού έφυγε από την F1 στο τέλος του περασμένου έτους. Ωστόσο, ο Γάλλος θα παραμείνει ως σύμβουλος για το 2021 για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της τρέχουσας δουλειάς που έχει κάνει σχετικά με την ασφάλεια και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το ατύχημα του στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ο θεσμός της GPDA (Grand Prix Drivers’ Association) ξεκίνησε πίσω στο 1961. Στόχος ήταν η παροχής βοήθειας προς τη FIA, προκειμένου το άθλημα να γίνει πιο ασφαλές για τους οδηγούς και τους θεατές. Ο πρώτος επί κεφαλής ήταν ο Stirling Moss, ένας οδηγός-θρύλος, παρόλο που δεν κατέκτησε κάποιο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...