Μετά την Huawei ακόμα μια κινέζικη εταιρία τεχνολογίας θέλει να εισέλθει δυναμικά στον χώρο της αυτοκίνησης, και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτροκίνηση. Ο λόγος για την Xiaomi, η οποία είναι -μεταξύ άλλων- ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών πατινιών στον κόσμο.

Έτσι, εκτός από πολύ καλά smartphones, σε ότι αφορά την κινητικότητα δεν περιορίζεται στα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, καθώς στην Ασία διαθέτει ήδη μια γκάμα ηλεκτρικών scooter. Αναπόφευκτα, το επόμενο -μεγάλο- βήμα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τελευταίες αναφορές από μέσα της Κίνας αναφέρουν ότι ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, ηγείται του project του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και συνεργάζεται με τον Wang Chuan, βετεράνος της Xiaomi. Το project έχει κωδική ονομασία Micar και είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, καθώς ξεκίνησε το 2018.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Xiaomi θα δίνουν έμφαση στη προηγμένη τεχνολογία και θα έχουν κορυφαία ποιότητα ώστε να τεθούν απέναντι σε αυτά της Tesla και της Apple, αν η τελευταία αποφασίσει να υλοποιήσει το δικό της project. Φήμες θέλουν την Great Wall να έχει συμφωνήσει προκειμένου να αναλάβει την κατασκευή των αυτοκινήτων της Xiaomi.

Σύμφωνα με μέσα της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, ο Lei Zun συναντήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου με τον Li Bin, ιδρυτής της Weilai Automobile, για συμβουλές σχετικές με την αυτοκίνηση, ενώ ο Wang Chuan αναζητά εργαζόμενους σε αυτόν τον τομέα, καθώς και στις διαδικασίες παραγωγής.

Η Xiaomi -μέσω επίσημης δήλωσης- έχει αρνηθεί οποιαδήποτε φήμη σχετικά με την ανάπτυξη του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο όμιλος Xiaomi ενδιαφερόταν πάντα για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των ηλεκτρικών οχημάτων, αξιολογώντας συνεχώς τη βιομηχανία και πραγματοποιώντας έρευνα σχετικά με τις τάσεις σε σχετικούς τομείς. Το ερευνητικό έργο του ομίλου στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίσημο στάδιο του project.

Κατά το παρελθόν, η Xiaomi έχει επενδύσει σε κινέζικες εταιρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η Xpeng Motors και η Nio.