Η Xiaomi θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα σήμερα να θα επενδύσει περί τα 10 δισ. δολάρια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εσωτερική αναδιάρθρωση της εταιρείας προκειμένου να εισέλθει στην ταχέως αναπτυσσόμενα αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της εταιρείας, Lei Jun, θα ηγείται της νέας, ανεξάρτητης εντός του ομίλου οντότητας, στην οποία αρχικά θα επενδυθούν 10 δισ. γουάν (1,5 δισ. δολ.) για την παραγωγή “έξυπνων” οχημάτων, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία στις ρυθμιστικές αρχές.

Ανάλογα με την πρόοδο του εγχειρήματος, η Xiaomi ενδέχεται να φθάσει σε ένα ύψος επένδυσης των 100 δισ. γουάν μέσα ακόμη και σε τρία χρόνια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την εξωτερική χρηματοδότηση.

Η κινεζική εταιρεία σχεδιάζει να καταβάλει το 60% των πόρων από ίδια κεφάλαια και σχεδιάζει να αντλήσει από εξωτερική χρηματοδότηση το υπόλοιπο 40%.

Η είσοδος της Xiaomi στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, ανοίγει ένα νέο, μεγάλο τομέα ανάπτυξης πέρα ​​από τα smartphones και τα άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, τα οποία ενδέχεται να οδηγηθούν σε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2023.

Ακόμη, η εκτιμώμενη δαπάνη των 100 δισεκατομμυρίων γιουάν για την είσοδο της στην αγορά τα επόμενα τρία χρόνια, υποδηλώνει μια μεγάλη αύξηση του κόστους προκειμένου να εισέλθει σε μια αγορά αξίας 12,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Υπηρεσία της Polestar για πρόσβαση 650.000+ σημείων φόρτισης στην Ευρώπη

Η Polestar και η Plugsurfing εγκαινιάζουν μια νέα δημόσια υπηρεσία φόρτισης στην Ευρώπη που ονομάζεται Polestar Charge. Με περισσότερα από 650.000 συμβατά σημεία φόρτισης...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...
Autoblog.gr