Μια γυναίκα, ιδιοκτήτρια ενός Model 3, θέλησε να διαμαρτυρηθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο για το όπως ισχυρίζεται, ελαττωματικό σύστημα πέδησης που έχει το αυτοκίνητο της. Έτσι πήγε στο περίπτερο της Tesla στην έκθεση της Σαγκάη και ανέβηκε στην οροφή ενός Model 3, φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραψε πως το αυτοκίνητό της αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σύστημα πέδησης.

Οι φρουροί προσπάθησαν να κατεβάσουν την γυναίκα από την οροφή του αυτοκινήτου αλλά και να κρύψουν με ομπρέλες το μήνυμα στη μπλούζα της. Τελικά η γυναίκα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε, με την Tesla να δηλώνει πως η γυναίκα είναι γνωστή για τις διαμαρτυρίες της σχετικά με τα προβλήματα που υποτίθεται πως αντιμετωπίζει με το αυτοκίνητό της.

Η γυναίκα ισχυρίζεται πως το σύστημα πέδησης του Model 3 της απέτυχε, με 4 μέλη της οικογένειας της να τραυματίζονται σε ένα ατύχημα που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο, με το αυτοκίνητο να το οδηγούσε ο πατέρας της γυναίκας. Η Tesla λέει πως τα δεδομένα που συνέλεξε από το αυτοκίνητο έδειξαν πως το σύστημα πέδησης και τα υπόλοιπα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού λειτούργησαν σωστά κατά τη διάρκεια του ατυχήματος και πως η ταχύτητα πριν από το φρενάρισμα ήταν περίπου 120 χλμ/ώρα.

Η γυναίκα ζητά να επιστρέψει το αυτοκίνητο και να της επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε κατά την αγορά του, ισχυριζόμενη ότι ένα τεχνικό πρόβλημα με το αυτοκίνητο προκάλεσε το ατύχημα. Ωστόσο, η Tesla αναφέρει πως αιτία του ατυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο πατέρας της γυναίκας.

Η Tesla πρόσθεσε πως “δίνει μεγάλη έμφαση στα δικαιώματα των καταναλωτών” ενώ προσέφερε αρκετές λύσεις σε διαπραγματεύσεις με την γυναίκα, η οποία επέμενε να επιστρέψει το αυτοκίνητο. Επίσης πρότεινε να ελεγχθεί το αυτοκίνητο από κάποιον τρίτο, αλλά η γυναίκα το αρνήθηκε.