Έτοιμο το κινέζικο Hongqi S9 με 1.400 άλογα

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση της Σανγκάη η Silk EV και η First Automobile Works (FAW) παρουσίασαν την έκδοση παραγωγής του Hongqi S9, με το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται στη Μόντενα της Ιταλίας.

Αρχισχεδιαστής της κοινοπραξίας Silk-FAW είναι ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Walter de Silva, ο οποίος έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων τα Alfa Romeo 156  VW Scirocco, Audi R8, Audi A5 κτλ.

Το S9 διαθέτει σώμα από carbon, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ μηχανικά χρησιμοποιεί το V8T υβριδικό σύστημα, που συνδυάζει έναν twin-turbo V8 κινητήρα βενζίνης και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Το σύνολο θα αποδίδει 1.400 άλογα, και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 400 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 99 αυτοκίνητα, με την τιμή του να ξεκινά από τα 1,25 εκατ. ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις του θα γίνουν από το 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο διάδοχος του Saab 9-5 πιο κοντά στην παραγωγή

Ζούμε σε ιδιαίτερες εποχές. Πολλές νέες μάρκες "ξεφυτρώνουν" κάθε μήνα και οι μάρκες που ήταν σε λήθαργο (λέγε με Lancia) φαίνεται να αναβιώνουν. Υπάρχουν...

Skyworth Skyhome. Ηλεκτρικό σεντάν από την Κίνα με έως 625 άλογα

Η Skyworth είναι θυγατρική της Skywell, μιας εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών από την Κίνα και πρόσφατα παρουσίασε το Skyhome, ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα μπει...