Ο πρώην CEO της Ferrari στη κινέζικη Silk-FAW

Σχετικά άρθρα

Ο Amedeo Felisa διετέλεσε CEO της Ferrari από το 2008 έως το 2016 και η κινέζικη Silk-FAW, η εταιρία που βγάζει στην αγορά το Hongqi S9 με 1.400 άλογα, ανακοίνωσε πως προσέλαβε τον Felisa ώστε αυτός να αναλάβει την θέση ειδικού συμβούλου του προέδρου και μέλους του ανώτερου συμβουλευτικού συμβουλίου της.

Όπως αναφέρει η η Silk-FAW, ο Felisa αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην εταιρία μιας και “θα συμμετάσχει στον καθορισμό της παγκόσμιας στρατηγικής της και θα εποπτεύει τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της.”

Ο Felisa εργάστηκε για λογαριασμό της Ferrari για περισσότερα από 26 χρόνια, ενώ βρίσκεται στην οικογένεια της Fiat εδώ και 50 χρόνια, έχοντας εργαστεί και για λογαριασμό της Alfa Romeo. Το 2001 είχε αναλάβει το τμήμα της Ferrari με τα αυτοκίνητα παραγωγής, ενώ το 2006 έγινε γενικός διευθυντής της. Το 2008 πήρε την θέση του CEO, μετά την αποχώρηση του Jean Todt, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της FIA. Ο ρόλος του Felisa στη Ferrari ως CEO, θεωρήθηκε ως ο πιο σημαντικός μετά τον ρόλο του Luca di Montezemolo ως προέδρου.

Η Silk-FAW επιδιώκει να κατασκευάζει “υψηλής ποιότητας, πολυτελή σπορ αυτοκίνητα” όχι μόνο για την αγορά της Κίνας, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Η κοινοπραξία Silk-FAW θα βγάλει στην αγορά ηλεκτρικά και υβριδικά hypercars με την επωνυμία Hongqi, τα οποία θα κατασκευάζονται στην Κίνα, αλλά και στα κεντρικά της Silk στη Μόντενα της Ιταλίας.

Το Hongqi S9 σχεδιάστηκε από τον Ιταλό σχεδιαστή Walter de Silva, ο οποίος έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων τα Alfa Romeo 156 VW Scirocco, Audi R8, Audi A5 κτλ. Διαθέτει σώμα από carbon, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ μηχανικά χρησιμοποιεί το V8T υβριδικό σύστημα, που συνδυάζει έναν twin-turbo V8 κινητήρα βενζίνης και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Το σύνολο θα αποδίδει 1.400 άλογα, και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 400 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 99 αυτοκίνητα, με την τιμή του να ξεκινά από τα 1,25 εκατ. ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις του θα γίνουν από το 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...