H Ford ανακαλεί 661.000 Explorer στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

H Ford ανακαλεί 661.162 αυτοκίνητα της προηγούμενης γενιάς του Explorer (ΜΥ2016 έως 2019), καθώς τα καλύμματα στις ράγες οροφής είναι πιθανό να αποκολληθούν κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με τoν NHTSA, μέχρι τον Απρίλιο του 2020, 11 ιδιοκτήτες οχημάτων του Explorer ισχυρίστηκαν ότι το κάλυμμα αποσπάστηκε κατά την οδήγηση και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο το ζήτημα εξετάστηκε από την ομάδα αναθεώρησης κρίσιμων προβλημάτων (CCRG) τον Μάιο του 2020. Ωστόσο, με βάση τα ποσοστά αποκόλλησης, σοβαρότητας και ανιχνευσιμότητας χαλαρών καλυμμάτων, ο οργανισμός δεν πρότεινε ανάκληση.

Ο NHTSA ενημερώθηκε για την ανάλυση τον Σεπτέμβριο του 2020, και ένα μήνα αργότερα, η επιτροπή ελέγχου ενέκρινε μια εφάπαξ επέκταση κάλυψη επισκευής για 10 χρόνια ή 150.000 μίλια. Η Ford συνέχισε να παρακολουθεί το ζήτημα, μετά την έναρξη του προγράμματος της επέκτασης της επισκευής και ζήτησε από τον NHTSA να επανεξετάσει τα δεδομένα, λόγω των προληπτικών εργασιών επισκευής που πραγματοποιήθηκαν πριν από την εξέλιξη του ζητήματος της αποκόλλησης των καλυμμάτων.

Με άλλα λόγια, η Ford φοβήθηκε ότι θα χάσει χρήματα σε ανταλλακτικά για τα καλύμματα ράγας οροφής, και μετά από -άλλη μια- συνάντηση με τον εθνικό οργανισμό (NHTSA) τον περασμένο μήνα, αποφασίστηκε η παραπάνω ανάκληση ασφάλειας.

ΠηγήNHTSA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...