Επεκτείνοντας τη γκάμα του Ranger Raptor, η Ford παρουσίασε σήμερα την έκδοση Special Edition, η οποία θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή και στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει από τον προσεχή Νοέμβριο.

Θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα, το μπλε Performance Blue, το γκρι Conquer Grey και το λευκό Frozen White, που συνδυάζονται με τις διπλές αγωνιστικές λωρίδες σε μαύρο ματ με κόκκινο περίγραμμα, οι οποίες βρίσκονται στο καπό, την οροφή, τα κάτω πλαϊνά του αμαξώματος, τα πίσω φτερά και την πίσω πόρτα.

Επιπλέον, οι εμπρός γάντζοι ρυμούλκησης είναι σε κόκκινο χρώμα, ενώ τα τόξα των θόλων των τροχών, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, οι χειρολαβές των θυρών και η μάσκα, είναι σε μαύρο ματ φινίρισμα, όταν στην βασική έκδοση του Ranger Raptor είναι σε γκρι χρώμα.

Περνώντας στο εσωτερικό, το Ranger Raptor Special Edition διαθέτει κόκκινες ραφές στο τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και τα πάνελ των θυρών. Στον στάνταρ εξοπλισμό είναι τα σπορ δερμάτινα καθίσματα, με τον πίνακα οργάνων να έχει Raceway Grey φινίρισμα.

Μηχανικά δεν υπάρχουν διαφορές, και έτσι το pickup της Ford κινείται από τον 2,0-λιτρο EcoΒlue κινητήρα πετρελαίου, απόδοσης 213 ίππων με 500 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το Terrain Management System του Ranger Raptor σου επιτρέπει να κινείσαι σε μία μεγάλη ποικιλία εδαφών και συνθηκών οδήγησης, και διαθέτει 6 προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mad/Sand, Rock και Baja), με το τελευταίο να εξασφαλίζει βέλτιστες off-road επιδόσεις.

Ακόμα, διαθέτει τις “αγωνιστικές” αναρτήσεις FOX με σπειροειδή ελατήρια εμπρός και πίσω και έκκεντρα τοποθετημένα αμορτισέρ, τα οποία διαθέτουν σύστημα Position Sensitive Damping.