Η Mercedes θα καταβάλει αποζημιώσεις στη Nokia

Σχετικά άρθρα

H Daimler, μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την Nokia προκειμένου να τις δώσει αποζημιώσεις σχετικά με την χρήση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ασύρματης τεχνολογίας της Nokia για κινητές συσκευές στα αυτοκίνητα της Mercedes.

Τον Αύγουστο του 2020 γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη πως η γερμανική εταιρία χρησιμοποίησε τεχνολογίες της φινλανδικής εταιρίας στα αυτοκίνητα της, χωρίς την άδεια της Nokia.

Πιο συγκεκριμένα, η Daimler παραβίασε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Nokia για κινητές συσκευές και δεν σύναψε συμφωνίες αδειοδότησης αναφορικά με τα δικαιώματα που σχετίζονται με τις ψηφιακές λύσεις που χρησιμοποιούνται στα συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας των αυτοκινήτων.

Η φινλανδική εταιρεία ζητούσε από την Daimler να καταβάλει δικαιώματα με βάση κάθε αυτοκίνητο που πουλά, αλλά η Daimler υποστήριζε πως τα τα τέλη θα ήταν πολύ υψηλά με αυτόν τον τρόπο.

Τελικά οι δύο εταιρίες ήρθαν σε συμφωνία, οι όροι της οποίας παρέμειναν εμπιστευτικοί και δεν δημοσιοποιήθηκαν. Επίσης οι δύο εταιρίες έκαναν γνωστό πως αποσύρουν τις μηνήσεις τους προκειμένου να σταματήσει η μεταξύ τους δικαστική διαμάχη.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη σηματοδοτεί την τελευταία νίκη για τη Nokia, η οποία τον Απρίλιο σύναψε συμφωνία με την κινεζική Lenovo βάσει της οποίας η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία PC στον κόσμο θα καταβάλει εξισορροπητική αποζημίωση στη φινλανδική εταιρεία.

Προηγήθηκε συμφωνία με τη Samsung, σύμφωνα με την οποία η νοτιοκορεατική εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει δικαιώματα για τις τεχνολογίες που σχετίζονται με τα πρότυπα βίντεο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...