Είμαι αμέτρητες οι φορές που οι εταιρίες έχουν σκεφτεί να βγάλουν στην παραγωγή ένα μοντέλο, αλλά τελευταία στιγμή να μην δίνεται το πράσινο φως από τα υψηλόβαθμα στελέχη. Ένα τέτοιο είναι το ICE (Integrated Concept Engineering) της BMW, ένα SAV που ολοκληρώθηκε το 2004, αλλά τελικά έμεινε εντός των “τειχών” της γερμανικής εταιρίας.

Ωστόσο, σήμερα η BMW αποφάσισε να μοιραστεί ορισμένα από τα πρωτότυπα που βγήκαν ποτέ στην παραγωγή, με το ICE να είναι το πρώτο εξ αυτών. Όπως βλέπεις, το ICE αποτέλεσε πρακτικά την έκδοση παραγωγής του X-Coupe concept, που παρουσίασε η εταιρία το 2001, ενώ θα μπορούσα εύκολα να το χαρακτηρίσω ως έναν προπομπό της X6.

Το BMW ICE βασιζόταν στα μηχανικά μέρη της X5 (E53), και έτσι είχε μεν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά η εμφάνιση του ήταν εντελώς διαφορετική. Αυτή φέρει καμπύλες γραμμές και έντονες ακμές, χαρακτηριστικά των μοντέλων της BMW εκείνης της περιόδου, και συνδυάζει ένα δίπορτο αμάξωμα με ένα SUV, που φέρνει στην Z4 Coupe (E86).

Ακόμα, το αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλες ζάντες, μακρύ μεταξόνιο, έντονη κλίση στο τελείωμα της οροφής, διπλό πίσω παρμπρίζ και φουσκωμένα φτερά, με το αυτοκίνητο να “φωνάζει” Chris Bangle. Στο εσωτερικό, το ταμπλό προερχόταν από την Z4, με την διάταξη των καθισμάτων να ήταν 2+2, εξαιτίας του μακριού μεταξονίου. Το πρωτότυπο είχε κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις.