Πριν ενάμιση μήνα, η Lotus αποκάλυψε πως το νέο της σπορ μοντέλο θα ονομάζεται Emira, το οποίο θα αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora, καθώς η αγγλική εταιρία θα σταματήσει να κατασκευάζει τα συγκεκριμένα μοντέλα κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Μετά τις πρώτες teasers φωτογραφίες του, η Lotus έδωσε σήμερα μερικές ακόμα, που μας αποκαλύπτουν τον -μερικό- σχεδιασμό του τιμονιού και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το τιμόνι είναι ντυμένο με Alcantara, ενώ διαθέτει κίτρινες ραφές και σημάδι στο κέντρο του. Ακόμα, φαίνονται και τα paddles πίσω από το τιμόνι, καθώς το Emira θα είναι διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Τέλος, από τον πίνακα οργάνων αποκαλύπτονται τα προγράμματα οδήγησης του αυτοκινήτου, δύο εκ των οποίων θα είναι το Tour και το Sport. Ο σχεδιασμός του Emira θα αντλεί έμπνευση από την Evija, με την βρετανική εταιρία να τονίζει πως αυτό θα είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο μοντέλο της μιας και ετοιμάζεται να κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Το Emira θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ελαφριά αλουμινένια πλατφόρμα, στην Sports Elemental και κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης που δεν θα κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά.

Μάλιστα το μοντέλο θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις προκειμένου να καλύψει το κενό των Elise, Exige και Evora.

Ανάμεσα στους κινητήρες θα συναντάμε έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά και τον 3,5-λίτρων V6 κομπρεσοράτο κινητήρα της Toyota που θα συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αναμένεται να παρουσιαστεί στις 6 Ιουλίου, με την παραγωγή του να ξεκινά από το 2022, με την Lotus να ελπίζει πως θα ενισχύσει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, εκεί όπου του παρόντος πουλά μόνο την Evora. Λόγω του νέου αυτοκινήτου, η Lotus θα επενδύσει 100 εκατ. λίρες στο εργοστάσιό της στο Hethel, ενώ θα προσλάβει περίπου 250 νέους υπαλλήλους.