Η Lotus teasάρει το νέο σπορ μοντέλο της

Σχετικά άρθρα

Η Lotus ανακοίνωσε επίσημα μέσα στο έτος θα παρουσιάσει ένα νέο σπορ μοντέλο, το οποίο θα αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora, με τα συγκεκριμένα μοντέλα να σταματούν να κατασκευάζονται κάποια στιγμή μέσα στο έτος.

Η πρώτη γενιά της Elise βγήκε στην αγορά το 1995, η Exige πρωτοκυκλοφόρησε το 2000, ενώ η Evora παρουσιάστηκε το 2008, με τα τρία μοντέλα όταν σταματήσουν να κατασκευάζονται μέσα στο έτος, θα έχουν πουλήσει συνολικά περίπου 55.000 μονάδες

Το νέο μοντέλο που για την ώρα έχει κωδική ονομασία Type 131, θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια ελαφριά πλατφόρμα και κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας ώστε να κρατηθεί το βάρος χαμηλά. Μάλιστα το μοντέλο θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις προκειμένου να καλύψει το κενό των Elise, Exige και Evora.

Αυτό θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πριν την στροφή της βρετανικής εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση.

Το μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, με την παραγωγή του να ξεκινά από το 2022. Με το νέο μοντέλο η Lotus επιδιώκει να ενισχύει τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ, εκεί όπου επί του παρόντος πουλά μόνο την Evora.

Λόγω του νέου αυτοκινήτου, η Lotus θα επενδύσει 100 εκατ. λίρες στο εργοστάσιό της στο Hethel, ενώ θα προσλάβει περίπου 250 νέους υπαλλήλους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...
Autoblog.gr