Ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται και πλέον αυτός ανέρχεται στα 12,1 έτη, όταν το 2019 ο μέσος όρος ήταν στα 11,9 έτη, ενώ το 2009 ο μέσος όρος ήταν στα 9,3 χρόνια. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση του IHS Markit, του κολοσσού αναλυτών και συμβούλων επιχειρήσεων.

1

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους των ΗΠΑ είναι κατασκευασμένα το 2008 ή το 2009, με τους υπεύθυνους της έρευνας να αναφέρουν πως ο κόσμος κρατά για περισσότερα χρόνια τα αυτοκίνητά του, επειδή έχει αυξηθεί η ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και επειδή έχουν πάρει δάνεια με μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, ακόμη και 6-7 χρόνια. Επίσης ρόλο φέτος έπαιξε και η πανδημία του κορωνοϊού.

2

Πλέον κυκλοφορούν περισσότερα από 279 εκατ. αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, 2 εκατ. λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Με μια παρεκβολή στον χρόνο των έως τώρα δεδομένων, η IHS Markit θεωρεί πως θα αυξηθούν τα αυτοκίνητα με ηλικία μεταξύ 6 έως 11 ετών, με τον όγκο των παλαιότερων οχημάτων να αναμένεται πως θα μειωθεί. Επίσης σήμερα το 1 στα 4 αυτοκίνητα που κυκλοφορεί στους δρόμους των ΗΠΑ είναι τουλάχιστον 16 ετών.