Το Volvo Concept Recharge δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρίας

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο του σημερινού τεχνολογικό event, Volvo Cars Tech Moment, η σουηδική εταιρία παρουσίασε το Concept Recharge, που μας δείχνει το πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά της μοντέλα. Σύμφωνα με την Volvo, η ηλεκτροκίνηση σημαίνει πολύ περισσότερα από μία απλή αλλαγή στο είδος των κινητήρων που χρησιμοποιεί.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεύει ένα νέο παράδειγμα στη σχεδίαση των αυτοκινήτων. Απαλλαγμένοι από την πολυπλοκότητα του κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές είχαν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις αναλογίες του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός χώρος, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική.

Το πρωτότυπο λανσάρει επίσης τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volvo, με το αποτέλεσμα να είναι ένα λιτό και έξυπνο αυτοκίνητο, που προσφέρει καλύτερες λύσεις, υποστηρίζοντας μία βιώσιμη οικογενειακή ζωή. Το Concept Recharge βασίζεται σε μια νέα, αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, με τους σχεδιαστές να έχουν επεκτείνει το μεταξόνιο και το μέγεθος των τροχών του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι μικρότεροι πρόβολοι, καθώς και πολύ μεγαλύτεροι εσωτερικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αποθηκευτικού χώρου ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Τα συγκεκριμένα επιτεύγματα επέτρεψαν στους σχεδιαστές του Concept Recharge να αναδιατάξουν τα καθίσματα, να τελειοποιήσουν το προφίλ της οροφής και να χαμηλώσουν το καπό του αυτοκινήτου, διατηρώντας συγχρόνως την υψηλή θέση οδήγησης που εκτιμούν ιδιαίτερα οι οδηγοί μοντέλων όπως τα Volvo XC40, XC60 και XC90. Αυτή η προσέγγιση αποφέρει επίσης αεροδυναμικά οφέλη σε σχέση με ένα τυπικό SUV, βελτιώνοντας περαιτέρω την αυτονομία.

Η παραδοσιακή μάσκα έχει αντικατασταθεί με μία δομή που θυμίζει ασπίδα και συνοδεύεται από μία νέα εκδοχή του σφυριού του Thor για τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων. Αυτοί χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη HD τεχνολογία γραφικών, που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας αποκαλύπτοντας τις μονάδες των βασικών φώτων.

Η σχεδιαστική γλώσσα της Volvo παίρνει επίσης νέα μορφή στο εσωτερικό του Concept Recharge. Το επίπεδο δάπεδο παρέχει περισσότερο χώρο και καλύτερη θέση για όλους μέσα στο αυτοκίνητο. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη 15 ιντσών, που “τρέχει” το διασυνδεδεμένο σύστημα infotainment επόμενης γενιάς της εταιρείας.

Τέλος, το Concept Recharge αντανακλά επίσης τις φιλοδοξίες της Volvo για την ασφάλεια στα χρόνια που έρχονται. Έτσι, διαθέτει αισθητήρα LiDAR, της Luminar, που είναι τοποθετημένος σε βέλτιστο σημείο στην οροφή για να συλλέγει δεδομένα από το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο. Ο αισθητήρας LiDAR αποτελεί ουσιώδες τμήμα για την επερχόμενη τεχνολογία ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...
Autoblog.gr