Η Volvo εξελίσσει δικό της λογισμικό και επεκτείνει τη συνεργασία με τη Google

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το Volvo Cars Tech Moment, ένα online τεχνολογικό event από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στο οποίο αναλύθηκε το πώς η Volvo θα μετασχηματιστεί σε μία εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Κατά τη διάρκεια του event, η εταιρεία έδωσε μια πρώτη άποψη των τεχνολογιών στις οποίες βασίζεται το μέλλον της, με όλες τις επόμενες γενιές Volvo να είναι αμιγώς ηλεκτρικές, ενώ μίλησαν οι CEOs των Luminar, Northvolt και NVIDIA, καθώς και εκπρόσωπος της Google.

Η Volvo ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τη στρατηγική της συνεργασία με την Google, για να εξελίξει το σύστημα infotainment και τη συνδεσιμότητα σε ανώτερο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, η τακτική της Volvo για την επόμενη γενιά της εμπειρίας του χρήστη αποτελεί το λειτουργικό σύστημα της Volvo, με το όνομα VolvoCars.OS. Αυτό είναι μία ομπρέλα των διάφορων λειτουργικών συστημάτων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία των ηλεκτρικών μοντέλων Volvo και στο cloud.

Η αρχή γίνεται με το Android Automotive OS και με μία νέα προσέγγιση στην εσωτερική οθόνη. Συνδυάζοντας την εξέλιξη στο hardware με τη σχεδίαση, η Volvo και η Google φτιάχνουν μαζί μία εμπειρία χρήστη με βάση την απλότητα, ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια. Η σχεδίαση της εμπειρίας χρήστη βασίζεται σε έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό των πληροφοριών για τον οδηγό, ανάλογα με το πόσο σχετίζονται με την οδήγηση.

Τα νέα μοντέλα της Volvo θα διαθέτουν πίνακα οργάνων που θα δίνει στον οδηγό τις πιο σχετικές πληροφορίες για την οδήγηση, όπως η ταχύτητα και το επίπεδο της μπαταρίας, ενώ θα υπάρχει και το head-up-display, που θα βοηθά στην προβολή των βασικών πληροφοριών στο οπτικό επίπεδο του οδηγού, ώστε αυτός να μη χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από τον δρόμο.

Τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo θα εξοπλίζονται επίσης με μία μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, που θα παρέχει πλούσιο περιεχόμενο, ευανάγνωστη πληροφόρηση και αμεσότητα στην αλληλεπίδραση. Η βασική αρχή είναι πως οτιδήποτε χρειάζονται οι πελάτες πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο είτε μέσω αφής είτε μέσω φωνητικής εντολής. Καμία βασική πληροφορία δεν θα “θάβεται” μέσα σε μενού, πολλά κλικ μακριά.

Εκτός από τις οθόνες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo θα συνδέεται απρόσκοπτα με τη φορητή συσκευή του χρήστη. Θα χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του σαν κλειδί και η εφαρμογή της Volvo θα τον συνδέει με οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τη σύγχρονη ζωή και την ιδιοκτησία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Θα περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως εύρεση σημείων φόρτισης και πληρωμή, αλλά και σύνδεση με τις οικιακές συσκευές του χρήστη, μαζί με δημοφιλείς λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου που ήδη έχουν εκτιμηθεί δεόντως, όπως η προθέρμανση και ο προ-κλιματισμός του αυτοκινήτου.

Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα Volvo θα δέχονται αναβάθμιση λογισμικού, αλλά και νέες λειτουργίες μέσω ασύρματων (Over The Air) ενημερώσεων. Η Volvo θα περάσει στην in-house ανάπτυξη λογισμικού, καθώς το πόσο ελκυστικό είναι ένα αυτοκίνητο καθορίζεται πλέον όλο και περισσότερο από λειτουργίες και χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το λογισμικό, αντί για τις παραδοσιακές “αυτοκινητικές” αρετές.

Έτσι, με την in-house ανάπτυξη λογισμικού θα επιταχύνει την εξέλιξη και την ταχύτερη πραγματοποίηση των ενημερώσεων σε κανονική βάση. Για να επωφεληθεί πραγματικά από την in-house ανάπτυξη λογισμικού, η Volvo συγκεντρώνει τους υπολογιστές των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της σε έναν πυρήνα, ελαττώνοντας κατά πολύ την πολυπλοκότητα.

Αντί να βασίζεται σε πολλές μονάδες ηλεκτρονικού ελέγχου, διάσπαρτες στο αυτοκίνητο, για τον έλεγχο διάφορων λειτουργιών και συστημάτων, ένα αυξανόμενο τμήμα του λογισμικού που αναπτύσσεται in-house θα τρέχει σε ένα ισχυρό κεντρικό υπολογιστικό σύστημα μέσα στο αυτοκίνητο.

Το πέρασμα στον κεντρικό υπολογιστή επιτρέπει επίσης στη Volvo Cars να διαχωρίζει βαθμιαία το hardware από το λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να συντομεύσει τους κύκλους ζωής του hardware, ώστε τα νέα μοντέλα Volvo να εξοπλίζονται κάθε φορά με το τελευταίο διαθέσιμο hardware.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...