Ο χθεσινός αγώνας στην πίστα του Silverstone για το Βρετανικό GP θα μας μείνει για αρκετό καιρό στο μυαλό, όχι γιατί η Ferrari του Charles Leclerc παραλίγο να κατακτήσει τη νίκη, αλλά για το πολύ σφοδρό ατύχημα του πρώτου γύρου μεταξύ Max Verstappen και Lewis Hamilton.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, οι Hamilton και Verstappen μάχονταν πολύ στενά και θεαματικά, κατά τη διάρκεια του μισού πρώτου γύρου, αλλά είχαν επαφή στην στροφή Copse, όταν ο Hamilton προσπάθησε να περάσει από την εσωτερική της δεξιάς καμπής, ακουμπώντας τον Verstappen στον πίσω δεξί τροχό.

Αποτέλεσμα ήταν ο Ολλανδός να χάσει τον έλεγχο του μονοθέσιο του, ενώ κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, και να πέσει με σφοδρότητα στα προστατευτικά ελαστικά, καθώς ούτε η αμμοπαγίδα ήταν ικανή να επιβραδύνει το μονοθέσιο του. Ο Verstappen βγήκε από το μονοθέσιο, αλλά μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, καθώς η σύγκρουση έφτασε τα 51G. O Hamilton κρίθηκε υπαίτιος και πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων για τη σύγκρουση.

Χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Verstappen επιβεβαίωσε ότι είναι εντάξει στην υγεία του μετά το δυστύχημα, πριν ασκήσει κριτική στον Hamilton τόσο για το ατύχημα, όσο και για τους πανηγυρισμούς για τη νίκη του μετά τον αγώνα, ενώ ο ίδιος δεν γνώριζε την πλήρη έκταση της κατάστασης του Ολλανδού οδηγού.

Ο Verstappen είπε χαρακτηριστικά:

Πρώτα απ ‘όλα: Χαίρομαι που είμαι καλά. Ήταν πολύ αντίκτυπο στα 51G, αλλά αισθάνθηκα καλύτερα. Προφανώς είμαι πολύ απογοητευμένος με το να εγκαταλείπω έτσι. Η ποινή που δόθηκε δεν μας βοηθά με κανέναν τρόπο και δεν δικαιολογεί την επικίνδυνη κίνηση που έκανε ο Lewis στην πίστα. Η παρακολούθηση των πανηγυρισμών μετά τον αγώνα, ενώ ακόμα ήμουν στο νοσοκομείο είναι ασέβεια και αντιαθλητική συμπεριφορά, αλλά προχωράμε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, λέγοντας ότι η αντίδραση του Hamilton μετά τον αγώνα ήταν απαράδεκτη, τονίζοντας:

Δεν καταλαβαίνω πώς ο Lewis μπορεί να πάρει κάποια ικανοποίηση από αυτό όταν έχει βάλει τον συναγωνιστή του στο νοσοκομείο. Είναι απογοητευτικό. Είναι πολύ ενοχλητικό. Οι ενέργειές του έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός άλλου οδηγού και για μένα αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ήταν τυχερός που δεν έκανε το ίδιο πράγμα με τον Leclerc, αν δεν είχε ανοιχτεί ο Leclerc και δεν είχε ακολουθήσει τη γραμμή που δικαιούται, τότε θα είχε γίνει ακριβώς το ίδιο περιστατικό.