Verstappen: Φοβήθηκα ότι δεν θα μπορούσα να τερματίσω τον αγώνα στο Abu Dhabi, λόγω κράμπας

Σχετικά άρθρα

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη, στο βρετανικό The Guardian, ο Max Verstappen αποκάλυψε πόσο πολύ υπέφερε κατά τους τελευταίους γύρους στο GP του Abu Dhabi, σε σημείο που θα ήταν δύσκολο για αυτόν να συνεχίσει, αν ο αγώνας είχε διαρκέσει λίγους γύρους ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Verstappen αποκάλυψε ότι φοβήθηκε ότι δε θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον τελευταίο γύρο, που έκρινε το πρωτάθλημα, καθώς υπέφερε από κράμπα στο πόδι του, τονίζοντας:

Προσπάθησα να είμαι πολύ προσεκτικός στην επανεκκίνηση. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που πέρασα τη γραμμή και άρχισα να νιώθω κράμπα στο πόδι μου. Είναι ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα που μπορεί να συμβούν, επειδή πατάς το γκάζι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αισθάνεστε τον μυ να σφίγγεται και να γίνεται σαν μπάλα του τένις.

Φυσικά, η αδρεναλίνη βοηθάει γιατί, αν συμβεί όταν απλά περπατάς, δεν μπορείς να κινηθείς. Είναι αδύνατον. Αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή, έπρεπε να συνεχίσω. Οπότε πατούσα το γκάζι και ένιωθα το πόδι μου να πονάει όλο και περισσότερο. Ευτυχώς, έφτασε η πέμπτη στροφή και έκανα την προσπέραση. Είχα περίπου τρία δευτερόλεπτα εκτός γκαζιού.

Στη συνέχεια έχεις δύο πολύ μεγάλες ευθείες και, στη δεύτερη, όπου ο Lewis με πλησίασε, ένιωθα το πόδι μου να δονείται. Δεν μπορούσα να το ελέγξω επειδή ο μυς είχε σπασμούς. Το πόδι μου στον τελευταίο κομμάτι της πίστας έτρεμε. Αν ξαναδείτε τα δεδομένα, δεν θα δείτε πολύ ομαλή εισαγωγή γκαζιού. Φώναζα στην ενδοεπικοινωνία, αλλά σε όλο τον γύρο το πόδι μου έτρεμε.

Ήταν τελειωμένο. Ένας ακόμη γύρος και δεν θα μπορούσα να είχα τερματίσει τον αγώνα έτσι. Τα επίπεδα άγχους ήταν τόσο υψηλά στον τελευταίο γύρο που πιθανώς το σώμα μου αντέδρασε σε αυτό. Αλλά δεν μπορούσα να τα παρατήσω.

Να θυμίσω, ότι ο Ολλανδός προσπέρασε τον Hamilton στην πέμπτη στροφή της πίστας, μετά την απόσυρση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα