Νέο Michelin Pilot Sport Cup2 Connect

Σχετικά άρθρα

Η Michelin βγάζει στην αγορά το νέο ελαστικό Pilot Sport Cup2 Connect που έχει σχεδιαστεί με ενσωματωμένη υποδοχή αισθητήρα, γεγονός που το καθιστά, το πρώτο ελαστικό 100% συμβατό με το σύστημα Michelin Track Connect στην αγορά.

Στη συνέχεια, οι χρήστες πρέπει απλώς να τοποθετήσουν τους αισθητήρες Michelin Track Connect, για να επωφεληθούν από τις πολλαπλές λειτουργίες του συστήματος και για να βελτιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις τους, κατά τη διάρκεια των track days.

Σχεδιασμένο 80% για χρήση σε πίστα και 20% σε δρόμο, το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect παραμένει ευέλικτο για καθημερινή χρήση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υψηλές επιδόσεις στην πίστα.

Νέα αρχιτεκτονική δομή για περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια

Το νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect συνδυάζει στη δομή του, δύο λινά από πολυεστέρα, δύο χαλύβδινα μεταλλικά λινά και ένα λινό από πολυαμίδιο, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης και κορυφαίες επιδόσεις. Επίσης, ενσωματώνει πολλές προηγμένες τεχνολογίες:

  • Νέα κυματοειδής αρχιτεκτονική δομή: Κυματοειδής διάταξη των λινών πέλματος με αντίστοιχη τοποθέτηση γόμας κάτω από τη μεταλλική δομή, που μειώνει το χρόνο απόκρισης και αυξάνει την αίσθηση σπορ οδήγησης, πίσω από το τιμόνι.
  • Τεχνολογία Dynamic Response: Μια υβριδική ζώνη αραμίδης και νάιλον που εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο και την καλή συμπεριφορά των ελαστικών σε μεγάλες καταπονήσεις. Αυτή η ζώνη, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πέλμα, είναι πολύ ανθεκτική και παράλληλα ελαφριά. Έτσι, σε αντιστοιχία βάρους, ο συνδυασμός αραμίδης και νάιλον είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικός από το χάλυβα.

Αυτές οι τεχνικές βελτιώσεις επιτρέπουν υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές και εξαιρετική σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Επίσης, προσφέρουν καλύτερους χρόνους γύρων και περισσότερη ασφάλεια στην πίστα και στο δρόμο.

Νέο πέλμα για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

  • Τεχνολογία Bi-Compound: Το ασύμμετρο και μη κατευθυντικό σχέδιο πέλματος του ελαστικού Michelin Pilot Sport Cup2 Connect χρησιμοποιεί την τεχνολογία “Bi-Compound”. Στην εξωτερική πλευρά διαθέτει ένα ειδικό ελαστομερές, του οποίου η ακαμψία προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ιδιαίτερα σε κλειστές στροφές, ενώ στην εσωτερική πλευρά διαθέτει ένα πιο πυκνό ελαστομερές που βελτιώνει τον έλεγχο κατεύθυνσης και προσφέρει ακρίβεια.
  • Υψηλή Μοριακή Αλυσίδα: Το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect επωφελείται από νέο μείγμα γόμας με “λειτουργικά ελαστομερή”, που επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πιο ομοιογενούς υλικού και καλύτερη αντίσταση στην κύλιση (ενεργειακή αποτελεσματικότητα) αλλά και μεγαλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, χάρη στο υψηλό ποσοστό πυριτίου.
  • Τεχνολογία Track longevity 2.0: Ο ενισχυμένος εξωτερικός ώμος κάνει το ελαστικό πιο ανθεκτικό στη φθορά και αυξάνει τις επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής του στην πίστα.

Πολλαπλά οφέλη στην πίστα με το Michelin Track Connect

Χάρη σε αυτές τις τεχνολογίες, το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect αυξάνει την οδηγική απόλαυση (έλεγχο και χειρισμό κατευθυντικότητας, χάρη στο βελτιστοποιημένο ίχνος του πέλματος). Επίσης, είναι 7,29 δευτερόλεπτα ταχύτερο, μετά από μια σειρά 10 γύρων, από την προηγούμενη γενιά ελαστικών, Michelin Pilot Sport Cup 2. Η χρήση του Michelin Track Connect σου επιτρέπει – χάρη στις συστάσεις βέλτιστης πίεσης που παρέχονται μέσω της εφαρμογής – να οδηγείτε ακόμα πιο γρήγορα και να κερδίζεις 7,40 δευτερόλεπτα μετά από μια σειρά 15 διαδοχικών γύρων.

Διαθέσιμο για την αγορά αντικατάστασης σε 51 διαστάσεις και για ζάντες από 17 έως 21 ίντσες, το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup2 Connect είναι συμβατό με την πλειονότητα των σπορ αυτοκινήτων στην αγορά, από 200 έως πάνω από 750 άλογα. Απευθύνεται σε νέους ή έμπειρους οδηγούς, βελτιώνοντας την οδηγική τους εμπειρία και τους χρόνους στην πίστα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr