Μετά από 2 χρόνια δοκιμών, η Michelin αναβαθμίζει τη διασυνδεδεμένη λύση για τα ελαστικά της, το σύστημα Michelin Track Connect, που είναι πλέον συμβατό με οχήματα που δεν διαθέτουν συνδεδεμένα ελαστικά. Η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη σε 3 τρόπους λειτουργίας.

Σε λειτουργία Leisure που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους οχημάτων πίστας, ανεξάρτητα από τα ελαστικά. Σε λειτουργία Expert που προορίζεται για οδηγούς sport αυτοκινήτων που συμμετέχουν track days και επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους και την οδηγική τους απόλαυση. Σε λειτουργία Motorsport που απευθύνεται σε οδηγούς αγώνων ράλι (σύντομα και σε αγώνες πίστας).

Οι δύο τρόποι λειτουργίας της εφαρμογής, Expert και Motorsport, απαιτούν την εγκατάσταση του κιτ Michelin Track Connect, ενώ είναι συμβατοί με συνδεδεμένα ελαστικά Michelin.

1

Η Michelin παραμένει πιστή τις δεσμεύσεις της και στοχεύει σε μια πιο βιώσιμη, συνδεδεμένη κινητικότητα, προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς, προσφέροντάς τους βελτιωμένες οδηγικές εμπειρίες, σε πίστες ή κατά τη διάρκεια αγώνων ράλι, με ή χωρίς συνδεδεμένα ελαστικά, χάρη στην αναβαθμισμένη έκδοση του Michelin Track Connect.

Η διασυνδεδεμένη λύση ελαστικών Michelin Track Connect λειτουργεί σαν ένας εικονικός βοηθός ελαστικών και παρέχει στον οδηγό συνεχώς πληροφορίες για την πίεση των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, καθώς και συμβουλές και συστάσεις για τη σωστή ρύθμιση της.

2

Το σύστημα Michelin Track Connect αποτελείται από ελαστικά Michelin στα οποία εγκαθίστανται αισθητήρες, ένα κιτ σύνδεσης και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, παρέχοντας πληροφορίες και συμβουλές, ενώ προορίζεται κυρίως για οδηγούς των track days και συγκεκριμένων sport αυτοκινήτων, για χρήση κυρίως σε πίστα.

3Μία εφαρμογή, 3 διαφορετικές λειτουργίες

Ο τρόπος λειτουργίας Leisure, που κάνει ντεμπούτο του στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής Michelin Track Connect, είναι 100% δωρεάν και είναι συμβατός με όλα τα ελαστικά και διαθέσιμος για όλους του λάτρεις της Sport οδήγησης.

4Λειτουργία Leisure

Σε αυτήν τη λειτουργία μπορείς να :

 • Καταγράψεις τους χρόνους και τις ταχύτητες γύρου πίστας, καθώς και την πίεση των ελαστικών κατά την εκκίνηση και λήξη, που εισάγονται χειροκίνητα.
 • Αναλύσεις τις διαδρομές σου με τη λειτουργία “επανάληψης” αναπαραγωγής
 • Μοιραστείς τα αποτελέσματα με όλους του λάτρεις της Sport οδήγησης, καθώς και στα social media.
 • Συγκρίνεις τις επιδόσεις μας με άλλους οδηγούς.
 • Προσκαλέσεις άλλους οδηγούς να συμμετάσχουν σε νέες προκλήσεις.

5Λειτουργία Expert

Με την αγορά ελαστικών Michelin Pilot Sport CUP2 Connect (Connect ready) καθώς και το κιτ Michelin Track Connect που αποτελείται συγκεκριμένα από 4 αισθητήρες και μια κεντρική μονάδα, οι οδηγοί σπορ αυτοκινήτων μπορούν να πετυχαίνουν καλύτερους χρόνους για αυξημένη οδηγική απόλαυση.

6

Εκτός από τις λειτουργίες του Leisure, η λειτουργία Michelin Track Connect Expert σου επιτρέπει να:

 • Παρακολουθείς την πίεση και τη θερμοκρασία των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο.
 • Επωφεληθείς από τις συστάσεις για τη βελτίωση των χρόνων γύρου, βάσει του οχήματος, της πίστας και των καιρικών συνθηκών.

Χάρη σε αυτές τις συστάσεις σχετικά με τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες που παρέχονται από την εφαρμογή, το σύστημα Michelin Track Connect σε λειτουργία Expert σου επιτρέπει να βελτιστοποιήσεις το χειρισμό του αυτοκινήτου σου, για περισσότερη οδηγική απόλαυση και καλύτερους χρόνους γύρου. Επίσης, η φθορά των ελαστικών και η σταθερότητα των επιδόσεων στην πίστα βελτιώνονται, καθώς το ελαστικό είναι κατά 7,4 δευτερόλεπτα ταχύτερο μετά από σειρά 15 διαδοχικών γύρων.

7Λειτουργία Motorsport

Η Michelin χρησιμοποιούσε πάντα τους αγώνες ως εργαστήριο ανάπτυξης. Το Νοέμβριο του 2019 κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος FIA Formula E Championship, η Michelin κυκλοφόρησε το πρώτο συνδεδεμένο ελαστικό αγώνων, με ενσωματωμένους αισθητήρες: το Michelin Pilot Sport μαζί με το σύστημα Michelin Track Connect.

8

Σήμερα, οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγοί ράλι έχουν επίσης πρόσβαση σε μια διασυνδεδεμένη λύση ελαστικών, χάρη στο Michelin Track Connect σε λειτουργία Motorsport, σε συνδυασμό με το κιτ σύνδεσης και την αγορά ελαστικών Michelin Connect Ready για αγώνες.

9Τα οφέλη της λειτουργίας Motorsport είναι:

 • Bελτιστοποίηση των επιδόσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα, προετοιμάζοντας τα ελαστικά με τη σωστή πίεση πριν από την εκκίνηση. Η εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου, τη χρήση (δρόμος ή πίστα), τον τύπο των ελαστικών που έχουν τοποθετηθεί και τις συνθήκες οδήγησης.
 • Συνεχείς πληροφορίες σχετικά με την πίεση των ελαστικών στην οθόνη του κινητού σου τηλέφωνου, περιορίζοντας έτσι τους απαραίτητους χειροκίνητους χειρισμούς πριν από την έναρξη κάθε διαδρομής.
 • Αξιοποίηση όλων των δυνατότητων των ελαστικών, αναλύοντας τα δεδομένα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής και προτείνοντας προσαρμοσμένες πιέσεις για την επόμενη.
 • Αυξημένη ασφάλεια κατά τη διάρκεια των αγώνων, χάρη στην αυτόματη προειδοποίηση διάτρησης.

Η χρήση αυτής της καινοτομίας μόλις επικυρώθηκε από την FIA για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα ράλι.

10Σχεδιασμένο μαζί με τους χρήστες

Δοκιμασμένο για περισσότερα από 2 χρόνια σε πλήθος αγώνων και κατά τη διάρκεια τοπικών και εθνικών αγώνων, από ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγούς, το Michelin Track Connect εξελίσσεται χάρη στα δεδομένα που αποκτήθηκαν από αυτές τις δοκιμές. Όλες οι τεχνολογίες που ενσωματωθήκαν στη νέα έκδοση του Michelin Track Connect αποτελούν την τέλεια απάντηση στις ανάγκες που εκφράζουν οι χρήστες.