BMW: Κέρδη 4,79 δισ. ευρώ το 2ο τρίμηνο

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανακοίνωσε πως κατά το 2ο τρίμηνο του έτους είχε καθαρά κέρδη 4,79 δισ. ευρώ, έναντι των ζημιών 212 εκατ. ευρώ το 2020, το διπλάσιο και παραπάνω από την μέση πρόβλεψη των 2,2 δισ. ευρώ. Τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 43,1% στα ανήλθαν στα 28,58 δισ. ευρώ (19,97 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020).

Παράλληλα η BMW προχώρησε στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του 2021, ενώ προειδοποίησε πως η έλλειψη chip και η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών θα πλήξουν τις επιδόσεις της στο δεύτερο μισό του έτους.

Η BMW έχει μέχρι στιγμής επηρεαστεί σχετικά λιγότερο από την έλλειψη τσιπ έναντι των υπολοίπων εταιρειών, κάτι που αποδίδει στις ισχυρές σχέσεις με τη βάση των προμηθευτών.

Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν σχεδόν 45% στο 2ο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται σχεδόν 75% στην Ευρώπη και 88% στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις στην Κίνα ενισχύθηκαν 12%. Το BMW Group πούλησε 702.441 αυτοκίνητα το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, με τα 617.667 να είναι μοντέλα της BMW, τα 83.165 αυτοκίνητα της MINI και τα 1.609 Rolls-Royce.

Τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου δέχθηκαν επίσης boost 1 δισ. ευρώ καθώς η BMW χρειάστηκε να εξοικονομήσει λιγότερα κεφάλαια από ό,τι αρχικά αναμενόταν, για κάλυψη προστίμων από τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές.

Παράλληλα η BMW εκτιμά πως η κερδοφορία της θα ενισχυθεί φέτος. Συγκεκριμένα το περιθώριο κέρδους της BMW θα ανακάμψει φέτος μεταξύ 7% και 9%, όταν πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 2,7%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...

BMW XM by AC Schnitzer

Η AC Schnitzer μας δείχνει την πρόταση της για την BMW XΜ. Τοποθετεί ζάντες 23" και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 2 - 2,5 εκατοστά, αποστάτες...

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...
Autoblog.gr