Ο Zakary Challen Brown, γνωστός ως Zak Brown, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και πρώην επαγγελματίας οδηγός αγώνων, που διαμένει σήμερα στην Αγγλία.

Από τις 10 Απριλίου του 2018, διατελεί τα χρέη του διευθύνοντα συμβούλου της McLaren Racing, έχοντας τη συνολική ευθύνη για το αγωνιστικό τμήμα της βρετανικής εταιρίας, συμπεριλαμβανομένου της στρατηγικής, των επιχειρησιακών επιδόσεων, του μάρκετινγκ και της εμπορικής ανάπτυξης.

Εκτός από επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της McLaren στην F1, ο Zak Brown είναι και λάτρης της οδήγησης, καθώς ξεκίνησε ως οδηγός go-kart to 1986, ενώ -μεταξύ άλλων- έτρεξε στο πρωτάθλημα Formula Ford 1600 και την Βρετανική F3. Επιπλέον, ο Brown είναι ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας United Autosports, η οποία έχει επιτυχημένη παρουσία σε διάφορους θεσμούς και σειρές πρωταθλημάτων.

Στο παραπάνω video θα δεις τον Brown να μας κάνει μια περιήγηση στη προσωπική του συλλογή αυτοκινήτων, στις εγκαταστάσεις της United Autosports. Όπως θα δεις, η συλλογή έχει τα πάντα, από θρυλικά μονοθέσια της Formula 1 έως και αγωνιστικά του WRC.