Πρόστιμο €250.000 σε 84χρονο Γερμανό συνταξιούχο, που είχε σπίτι του ένα τανκ του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου

Σχετικά άρθρα

Τον Ιούλιο του 2015, οι αστυνομικές αρχές του Κιέλου, έκαναν έρευνα στο σπίτι ενός -τότε- 78χρονου συνταξιούχου Γερμανού, και βρήκαν στο κελάρι του σπιτιού του στο Χάικεντορφ να έχει στην κατοχή του μια συλλογή παλαιών όπλων, μια τορπίλη, ένα αντιαεροπορικό όπλο, και ένα γερμανικό άρμα μάχης Panther, που χρονολογούνται από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την περασμένη εβδομάδα, το τοπικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 84χρονο, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, και καταδικάστηκε για παράνομη οπλοκατοχή, παρότι ο δικηγόρος του υποστήριζε ότι τα όπλα δεν ήταν πλέον λειτουργικά. Πιο συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 250.000 ευρώ. Εκτός αυτού, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 84χρονος θα πρέπει να πουλήσει ή να δωρίσει σε κάποιο μουσείο ή συλλέκτη το τανκ και το αντιαεροπορικό πυροβόλο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτό φαίνεται ότι δεν θα αργήσει να γίνει, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του συνταξιούχου, ένα αμερικανικό μουσείο ενδιαφέρεται για την αγορά του τανκ, ενώ αρκετοί συλλέκτες από τη Γερμανία έχουν προσεγγίσει τον ηλικιωμένο για να αποκτήσουν άλλα αντικείμενα της συλλογής του, μεταξύ των οποίων υπάρχουν αυτόματα τουφέκια και πιστόλια.

Το 2015, για να βγει από εκεί το άρμα (που ήταν χωρίς τις ερπύστριές του), απαιτήθηκε η συνδρομή του γερμανικού στρατού, και χρειάστηκαν περίπου 20 στρατιώτες και 9 ώρες για την εξαγωγή και τη φόρτωσή του σε ειδικό όχημα. Όπως είχε γίνει γνωστό, οι αρχές ενημερώθηκαν μετά από έρευνα που είχε γίνει νωρίτερα μέσα στο έτος στο σπίτι του συνταξιούχου, με σκοπό τον εντοπισμό κλεμμένων έργων τέχνης από την περίοδο του ναζιστικού καθεστώτος.

Φαίνεται, όμως, η κατοχή του άρματος δεν ήταν μυστική, καθώς σύμφωνα με γείτονες του συνταξιούχου τον είχαν δει να το οδηγεί και να το χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια μεγάλων χιονοπτώσεων στην πόλη του το 1978.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί ένα σπάνιο κόκκινο Lexus LFA του 2012 με μόλις 431 χλμ.

Η Lexus έδινε την επιλογή 28 αποχρώσεων για το LFA και τα περισσότερα που βγήκαν από το εργοστάσιο της στη πόλη Motomachi της Ιαπωνίας...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr