Πρώην υπάλληλος της Tesla αποζημιώνεται με 1 εκατ. δολάρια για φυλετικό ρατσισμό

Σχετικά άρθρα

Δικαστήριο της Καλιφόρνιας δικαίωσε έναν πρώην εργαζόμενο της Tesla στο εργοστάσιο της στο Fremont, ο οποίος είχε καταγγείλει την εταιρία για φυλετικό ρατσισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Melvin Berry ισχυρίστηκε ότι η Tesla δεν ανταποκρίθηκε όταν παραπονέθηκε ότι ανώτεροι του τον αποκαλούσαν “νέγρο” και υποστήριξε ότι υπήρχαν ναζιστικές σβάστικες και άλλα μισητά γκράφιτι γύρω από το εργοστάσιο της Καλιφόρνια.

Ο 47χρονος ξεκίνησε να εργάζεται στην Tesla το 2015 ως χειριστής υλικών, αλλά ήρθε αντιμέτωπος με έναν επόπτη του επειδή έκανε φυλετική διάκριση εναντίον του,. Ο Berry ανέφερε ότι αναγκάστηκε να δουλεύει περισσότερες ώρες και να σπρώχνει τα βαρύτερα φορτία.

Το δικαστήριο του έδωσε αποζημίωση 1,02 εκατομμυρίων δολαρίων, με τον Berry να λαμβάνει μόλις τα 266.278,50, συμπεριλαμβανομένων 100.000 δολαρίων για ηθική βλάβη, καθώς τα υπόλοιπα πήγαν στις αμοιβές των δικηγόρων. Σε δήλωση του μετά την δικαίωση του, ο Berry ανέφερε:

Ελπίζω ο κόσμος να γνωρίζει ότι η Tesla συμπεριφέρεται έτσι στους υπαλλήλους της.

Όπως επισημαίνουν αμερικάνικα μέσα, η υπόθεση είναι ασυνήθιστη τόσο για το μέγεθος της αποζημίωσης, όσο και για το γεγονός ότι έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες. Οι περισσότερες τέτοιες υποθέσεις κρατούνται μυστικές, αλλά αυτή έγινε θέμα, επειδή οι δικηγόροι του Berry αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την Tesla στο δικαστήριο για να πληρώσει η εταιρεία τα χρήματα που δικαιούνταν ο πελάτης τους.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...