Δες τη διαφορά μεγέθους του Ford Maverick δίπλα στο Ranger και το F-150

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς δύο μήνες, η Ford παρουσίασε το Maverick, ένα νέο pickup, το οποίο τοποθετείται κάτω από το Ranger, όντας το πιο μικρό της γκάμας της στην αγορά της Αμερικής.

Η κυκλοφορία του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, με την αρχική του τιμή να ξεκινά από τα 19.995 δολάρια, αλλά μερικά εκθεσιακά αυτοκίνητα έχουν ήδη καταφθάσει στις αντιπροσωπείες της εταιρίας.

Με αφορμή αυτό, έχουμε μια πρώτη ευκαιρία να συγκρίνουμε το μέγεθος του Maverick σε σύγκριση με το -γνωστό μας- Ranger, αλλά και το μεγάλο F-150, τα οποία φωτογραφήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο στο χώρο στάθμευσης μιας αντιπροσωπείας της Ford στις ΗΠΑ.

Όπως είναι εύκολα διακριτό, το Maverick είναι αρκετά συμπαγές, καθώς η καρότσα του έχει μήκος 1,37 μέτρων (1,83 μέτρα με την πόρτα ανοικτή), με το μήκος του οχήματος να αγγίζει τα 5,07 μέτρα, το πλάτος τα 1,84 μέτρα, το ύψος τα 1,75 μέτρα και το μεταξόνιο τα 3,08 μέτρα, ενώ η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται στα 21 εκατοστά.

Μηχανικά, το Maverick εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύνολο, που συνδυάζει τον 2,5-λίτρων βενζινοκινητήρα που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και έναν ηλεκτροκινητήρα, μια γεννήτρια, μια υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 1,1 kWh, και ένα αυτόματο σύστημα κατανομής της ροπής.

Συνολικά, η απόδοση του συστήματος ανέρχεται σε 191 άλογα και 210 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με CVT κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive. Με αυτόν τον κινητήρα το Maverick έχει ωφέλιμο φορτίο 680 κιλών και ικανότητα ρυμούλκησης 907 κιλών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...