Το Specter Type 10 είναι ένα restomod του κλασικού Mini, αξίας 180.000 δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Οι ανακατασκευές του κλασικού Mini δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς έχουν υπάρξει πολλά projects που αντικαθιστούν τον αυθεντικό 1,3-λίτρων κινητήρα, με τον 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο (K20) κινητήρα της Honda να είναι μια πολύ δημοφιλής εναλλακτική λύση, ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει προτίμηση και για τον 1.000άρη EcoBoost της Ford.

Ορισμένες μετατροπές αντικαθιστούν τον κινητήρα και τον μεταφέρουν πίσω από τα εμπρός καθίσματα, στο κέντρο του αυτοκινήτου, μετατρέποντας παράλληλα το αυτοκίνητο σε πισωκίνητο. Αυτό κάνει και η Spectre Vehicle Design, παρουσιάζοντας μας το Type 10, ένα ολοκληρωμένο restomod στο κλασικό Mini, που θα κάνει το ντεμπούτο του στο Pebble Beach.

H Spectre Vehicle Design έχει έδρα το Βανκούβερ του Καναδά και, όπως καταλαβαίνεις, ακολουθεί πιστά τα βήματα της Singer Vehicle Design. Η Spectre αναφέρει ότι θα βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή το αυτοκίνητο, κατασκευάζοντας μόλις 10 Launch Edition του Type 10, με την τιμή του να ορίζεται σε 180.000 δολάρια Αμερικής.

Τα μόνα πρωτότυπα μέρη που έχουν απομένει από το αρχικό αυτοκίνητο/δότη είναι το κέλυφος του αμαξώματος. Μηχανικά, ο κινητήρας της Honda K20 διαθέτει εγκέφαλο της Haltec και αποδίδει 230 άλογα, τα οποία στέλνονται στον πίσω άξονα, μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το βάρος του οχήματος αγγίζει τα μόλις 770 κιλά και παρότι η Spectre δεν δίνει νούμερα επιδόσεων, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι το Type 10 θα είναι εξαιρετικά γρήγορο. Για την πέδηση, υπάρχουν monobloc τετραπίστονες δαγκάνες σε όλους τους τροχούς, καθώς τα πάντα κάτω από το αμάξωμα είναι bespoke, με την εταιρία να δίνει στη δημοσιότητα έξι video από την κατασκευή του.

Ανάμεσα στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες που κάνουν το restomod να ξεχωρίζει συναντάμε τρισδιάστατες ζάντες, σχεδιαστικά εμπνευσμένες από την θρυλική, αυθεντική Minilite ζάντα, 10 ιντσών, αλλά σχεδιασμένες ώστε να είναι μηχανολογικά λειτουργικές. Σύμφωνα με την εταιρία, ο σχεδιασμός των καθισμάτων μιμείται μια εικόνα της Monica Bellucci με ένα ολόσωμο μαγιό και ένα κόψιμο στον αφαλό της, ενώ το εσωτερικό λέγεται ότι αναπαράγει τα καθιστικά των ιαπωνικών παραδοσιακών σπιτιών (Genkan).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...