Βελτιωμένο Toyota GR Yaris κερδίζει άνετα κόντρα με την “απλή” Porsche 718 Cayman

Σχετικά άρθρα

Σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η διαφορά στην τιμή μεταξύ του Toyota GR Yaris και της “απλής” Porsche 718 Cayman είναι πάνω από €20.000, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο ότι αντικατοπτρίζεται και στις επιδόσεις τους.

Από το εργοστάσιο, το Toyota Yaris GR φορά έναν τρικύλινδρο 1.600αρη turbo κινητήρα, απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, ενώ ζυγίζει 1.280 κιλά. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, το ιαπωνικό hatch είναι ελαφρώς βελτιωμένο από την Evolve Automotive, κάνοντας τον κινητήρα να αποδίδει σχεδόν 320 άλογα.

Από την άλλη, η Porsche 718 Cayman φορά τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 300 ίππων με 380 Nm ροπής από τις 1.950 έως τις 4.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ το βάρος της αγγίζει τα 1.410 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...