Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο οίκος δημοπρασιών Mecum Auctions ανέλαβε την δημοπράτηση του Shelby Cobra Concept του 2004, με το αυτοκίνητο να πωλείται για 2,64 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση του οίκου, που πίστευε πως θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 1,5 – 2 εκατ. δολαρίων.

1

Το πρωτότυπο από το 2017 άνηκε στον Chris Theodore, πρώην μηχανικός της Ford, ο οποίος είχε τη θέση του αντιπροέδρου ανάπτυξης προϊόντων της Μπλε Οβάλ εταιρίας και έδωσε 825.000 δολάρια για να το αποκτήσει, με τον Theodore να είχε συμβάλει στη κατασκευή του, στις αρχές της δεκαετίας των ’00s.

2

Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από την AC Cobra και είναι πλήρως λειτουργικό. Διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και bespoke εμπρός υποπλαίσιο, επίσης από αλουμίνιο. Έχει επίσης την ίδια εμπρός και πίσω ανάρτηση με το Ford GT, φρένα της Brembo και στις τέσσερις γωνίες, ενώ πατά σε ειδικούς τροχούς της BBS, επτά ακτίνων.

3

Μηχανικά, η ισχύς προέρχεται από έναν αλουμινένιο 6,4 λίτρων ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, με λίπανση ξηρού κάρτερ, απόδοσης 605 ίππων. Αυτός συνδυάζεται με το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της Ricardo, του Ford GT, το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

4

Το αυτοκίνητο είναι street legal, αλλά η αγγελία δεν αναφέρει πόσα χλμ. έχει “γράψει” συνολικά. Ωστόσο, γίνεται γνωστό ότι ο Carroll Shelby το οδήγησε για περίπου 240 χλμ. στην πίστα Irwindale Speedway, στην California, κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής του παρουσίασης το Δεκέμβριο του 2003.