Η Mercedes ανακαλεί 226 Vito παραγωγής 2019 – 2021 και 458 Sprinter παραγωγής 2013 – 2016. Στα πρώτα, η γερμανική εταιρία διαπίστωσε ότι σε συγκεκριμένα οχήματα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, με πετρελαιοκινητήρα και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, κατά την επιλογή της ταχύτητας οπισθοπορείας, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, η λειτουργία του αισθητήρα αναγνώρισης σχέσης μπορεί να αναστέλλεται περιστασιακά μέχρι την επόμενη απενεργοποίηση/ενεργοποίηση της μίζας ή εκκίνηση του κινητήρα.

Κατά συνέπεια, θα μπορούσε ο φωτισμός πίσω από το όχημα να είναι ανεπαρκής για τον οδηγό κατά την οπισθοπορεία χωρίς αναμμένο φως οπισθοπορείας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ήταν πιθανώς εμφανές για τους υπόλοιπους οδηγούς ότι το όχημα κινείται προς τα πίσω.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή MercedesBenz, προκειμένου να γίνει ενημέρωση του λογισμικού για την αναγνώριση σχέσης οπισθοπορείας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τα 458 Sprinter ανακαλούνται για να τοποθετηθεί σε αυτά νέο λογισμικό του εγκεφάλου κινητήρα πετρελαιοκίνητων με πρότυπο καυσαερίων Euro 5, ώστε να
βαθμονομηθούν συγκεκριμένες παράμετροι του συστήματος διαχείρισης κινητήρα οι οποίες δεν ήταν αποδεκτές. Με το νέο λογισμικό μειώνεται ο μέσος όρος των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά την οδήγηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.