Επίσημο: Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τον Valtteri Bottas

Σχετικά άρθρα

H Alfa Romeo Racing μόλις ανακοίνωσε ότι ο Valtteri Bottas θα ενταχθεί στην ομάδα από 2022, με τον Φιλανδό οδηγό να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο με την ιταλοελβετική ομάδα, που έχει έδρα το Hinwil.

Ο Bottas, με 9 νίκες, 17 pole position και 63 βάθρα στο βιογραφικό του, πηγαίνει στην Alfa Romeo, στην κρίσιμη μετάβαση προς τη νέα εποχή της Formula 1, με σαρωτικές αλλαγές στους κανονισμούς.

 

Γεννημένος στη Νάστολα της Φινλανδίας, στις 28 Αυγούστου 1989, ο Valtteri Bottas είχε μια εξαιρετική καριέρα στις μικρότερες κατηγορίες, και έγινε ο δεύτερος οδηγός που κέρδισε τόσο το Formula Renault Eurocup όσο και το Formula Renault Northern European Cup την ίδια χρονιά, το 2008, και μετά από αυτά κέρδισε το Masters της Formula 3, τόσο το 2009 όσο και το 2010. Η άνοδος στο GP3 είδε τον Bottas να κερδίζει τέσσερις αγώνες και να διεκδικεί τον τίτλο.

Το ντεμπούτο στη Formula 1 έγινε το 2013, με τη Williams, όπου ο Bottas αναδείχθηκε ως ένα από τα ταλέντα στο άθλημα, πριν πάρει μεταγραφή στη Mercedes το 2017. Εκεί, ο Φιλανδός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση τεσσάρων τίτλων κατασκευαστών.

Πλέον απομένει μονάχα η επίσημη ανακοίνωση από τη Mercedes, πως ο George Russell θα γίνει ο νέος οδηγός της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα