Στις αρχές του μήνα η Hyundai παρουσίασε το Casper, ένα μικρό αστικό crossover, το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στη Νότια Κορέα μέχρι τα τέλη του έτους. Δύο εβδομάδες αργότερα, η εταιρία έδωσε μερικές νέες πληροφορίες για το A-SUV της, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Casper.

Από αυτές διακρίνεται το ευέλικτο εσωτερικό του, με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων να μπορεί να συρθεί εμπρός/πίσω κατά 160 χλστ., προσφέροντας έναν χώρο αποσκευών έως 301 λίτρα. Εκτός από τη δυνατότητα αναδίπλωσής τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα εμπρός καθίσματα, οι πλάτες των πίσω μπορούν να πάρουν κλίση έως και 39 μοίρες.

Με την αναδίπλωση των καθισμάτων, το Casper μπορεί να χωρέσει αντικείμενα μήκους έως 2.059 χλστ.. Και όλα αυτά, σε ένα αυτοκίνητο μήκους 3.595 χλστ., πλάτους 1.595 χλστ., ύψους 1.575 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,4 μέτρα.

Από πλευράς ασφάλειας, η Hyundai έχει εξοπλίζει το Casper με επτά αερόσακους, οι οποίοι συμπληρώνουν μια μεγάλη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας (ADAS). Διαθέτει επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 4,2 ιντσών, ενώ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υπάρχει μια οθόνη αφής 8 ιντσών.

Το Casper τοποθετείται κάτω από τα Bayon, Creta, Venue και Kona και βασίζεται στην K1 πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιούν τα Hyundai i10 και Kia Picanto. Μηχανικά, στη Νότια Κορέα προσφέρεται με δύο τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης. Πρόκειται για έναν 1.000 κ.εκ MPI ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 76 ίππων και έναν 1.000 κ.εκ T-GDI turbo κινητήρα απόδοσης 100 ίππων.

Και οι δύο συνδυάζονται είτε με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με 5-τάχυτο αυτόματο. Η κίνηση στέλνεται στους μπροστινούς τροχούς. Στην αγορά της Ινδίας θα πωλείται με τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.200άρη Kappa MPI κινητήρα απόδοσης 84 ίππων.