Citroen Urban Collectif. Αυτόνομη πλατφόρμα με σφαιρικά ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Η Citroen, η Accor και η JC Decaux παρουσίασαν το όραμά τους για το μέλλον της αστικής κινητικότητας. Πρόκειται για μια skate αυτόνομη πλατφόρμα που έχει μήκος 2,6 μέτρα, πλάτος 1,6 μέτρα και ύψος 0,51 μέτρα, ενώ φέρει τα σφαιρικά ελαστικά Goodyear Eagle 360.

Οι τροχοί που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα παλιά ποντίκια υπολογιστών, ενσωματώνουν ηλεκτροκινητήρες και επιτρέπουν ευελιξία 360 μοιρών στο όχημα, με τα υδραυλικά μαξιλάρια να διασφαλίζουν την μέγιστη άνεση στους επιβάτες.

Η πλατφόρμα είναι πλήρως αυτόνομη, επιπέδου 5 και μπορεί να κινηθεί με έως και 25 χλμ/ώρα. Έχει σχεδιαστεί για χρήση σε υπηρεσίες στόλου και πάνω του μπορούν να τοποθετηθούν τρεις διαφορετικές καμπίνες (pod), με την αλλαγή των pods να γίνεται μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Το pod Sofitel En Voyage, που πήρε το όνομά του από τα διάσημα ξενοδοχεία, έχει ξύλινες επενδύσεις, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αυτόματες συρόμενες πόρτες και στο εσωτερικό του συναντάμε βελούδινες επενδύσεις, κρυφό φωτισμό, μπαρ που ανοίγει “σαν λουλούδι”, premium ηχοσύστημα, tablet και επιφάνειες ασύρματης φόρτισης smartphones.

Το δεύτερο pod ονομάζεται Pullman Power Fitness και έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα γυμναστικής των Pullman Hotels & Resorts. Έχει κυλινδρικό σχήμα με φουτουριστικά δίχρωμα σχέδια που εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα. Μέσα του οι επιβάτες μπορούν να γυμνάζονται ενώ ταξιδεύουν στη πόλη, με την άσκηση να συμβάλλει στη φόρτιση των μπαταριών του οχήματος.

Το τρίτο pod ονομάζεται JDCecaux City Provider και ο σχεδιασμός του αντλεί έμπνευση από τις άμαξες του παρελθόντος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...