Η Hyundai ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων κυψελών καυσίμου στην Κορέα για να επιταχύνει την ανάπτυξη της υδρογονοκίνησης. Αυτά θα βρίσκονται στην πόλη Incheon της Νότιας Κορέας, επενδύοντας 1,3 τρισεκατομμύρια KRW (€940.000.000), με την παραγωγή κυψελών καυσίμου υδρογόνου να ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Όταν τα δύο εργοστάσια γίνουν πλήρως λειτουργικά, η Hyundai εκτιμά ότι θα παράγουν 100.000 κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ετησίως.

1

Τα νέα εργοστάσια θα ενταχθούν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Hyundai στο Chungju, που παράγει ήδη από το 2018 μονάδες κυψελών καυσίμου. Ωστόσο, είναι σε θέση να παράγει μόνο 23.000 συστήματα κυψελών υδρογόνου ετησίως. Με τα νέα εργοστάσια, η Hyundai ελπίζει να επεκτείνει την μαζική παραγωγή των υδρογονοκίνητων οχημάτων.

2

Η εταιρία έχει παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την διάδοση του υδρογόνου ως ισχυρή και βιώσιμη πηγή ενέργειας στην αυτοκινητοβιομηχανία τις επόμενες δύο δεκαετίας. Το Hydrogen Vision 2040, όπως το ονομάζει το πλάνο η Hyundai, αναφέρει πως μέχρι το 2030 θα προσφέρει στην αγορά αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου (FCEV) που θα έχουν παρόμοια τιμή με τα αμιγώς ηλεκτρικά.