Η Hyundai είναι ο τελευταίος κατασκευαστής που παρουσιάζει τον φιλόδοξο μελλοντικό χάρτη του, για την επίτευξη ενός ουδέτερους ισοζυγίου άνθρακα. Για να το κάνει αυτό δυνατό δεν θα αφοσιωθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, καθώς η μάρκα της Νότιας Κορέας έχει δεσμευτεί και για την προώθηση της υδρογοκίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο της έκθεσης του Μονάχου, τη δέσμευσή της να γίνει μια εταιρία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, έως το 2045, με την Ευρώπη να είναι η πρώτη περιοχή όπου η Hyundai θα εγκαταλείψει τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Αυτό θα γίνει το 2035, καθώς τότε έχει προγραμματίσει να καταργήσει τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Hyundai αναφέρει το 2040 ως το έτος κατά το οποίο θα γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στις περισσότερες μεγάλες αγορές παγκοσμίως. Μέχρι τότε, η εταιρεία εκτιμά ότι τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και ηλεκτρικά με κυψέλες υδρογόνου θα αντιπροσωπεύουν το 80% των συνολικών ετήσιων πωλήσεών της, αφού πρώτα φτάσει το 30% στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Τέλος, το σύνολο των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της εταιρείας θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2045.